‘Mad, kalau lagu ni abg ubah utk dia ni, ok tak?’

Marmad hanya mendiamkan diri… dengan gitar masih di tangan (mencari-cari tune, duduk di sofa). Kemudian; dlm nada slow dia bersuara: ‘saya rasa elok abg toksah ubah2. Kalau lagu tu asalnya dah dituju kat orang tu, biar je. Kekalkan. Sebab kalau ubah, nanti jadi ‘berkeceramuk’ (tak tentu arah) pulak. Hilang istimewa lagu tu… jadi takde makna…’ dan Marmad kembali fokusnya terhadap gitar.

Itu antara jawapan paling bernas pernah aku dapat (dan ingat; kukuh). Hmmmm… (sambil duduk di bangku meja kerja, memegang pen, mengadap komputer). Ok lah kalau dah macam tu. Maka lagu ini mengingatkan aku kepada seseorang istimewa, lama dulu… (ketika di Taiping).

Mustazalina. Merupakan satu-satunya wanita yg aku (tergamak) nak sebut dengan panggilan ‘kak’. Maksud aku; yg ada hubungan. Akrab. Dan… sehingga ke hari ini (setelah bertahun-tahun berlalu), Kak Ina kekal sebagai satu-satunya kakak angkat yg aku ada. Diiktiraf. Tidak pernah sesiapapun dalam hidup aku, yg aku relakan mendapat gelaran tu; sebagaimana dia. The one and only – berhak.

*potrait kak ina, lukisan aku laaamaaa dulu, ketika masih dlm praktis.

Bukan saja kerana kecantikan, tetapi kerana keperibadiannya juga. Sebagai anak tunggal bercerai ibu bapa; kak ina tinggal dengan Tok (neneknya) bersama saudara-mara lain (perempuan) yg ada (di kampungnya, Kg. Changkat Ning). Berdikari dari kecik hingga ke dewasa. Serta bersikap ‘cool & steady’ sentiasa. Masa zaman aku, boleh dikatakan; tidak seorang pun yg berjaya menandingi kak ina dlm soal kecantikan (rupa + body = perfect).

‘Tok!!! Ad guna bomoh!!!’

Teriak Abg Lili (nazri, salah seorang abg sedara, seangkatan dgn abg cai) – sebaik saja sampai di rumah (sampai semua orang dengar). Ini berdasarkan insiden dia diperkenalkan kepada Mustazalina… oleh aku (dia paksa aku! Dekat stesen bas Taiping, masa tu… setelah 4-5 kali dia dok mundar mandir depan kitaorang – dan aku buat donno.)

Is there still hope? (masih ada harapan kah?)

Kenapa?

Sebab dulu; nak berniaga / berurusan dengan Google (adwords) adalah senang (sistem dia), dan harga / kos berpatutan. Sekarang; susah (akibat dari sistem yg tak pernah berhenti dok upgrade upgrade upgrade), dan harga yg melambung tinggi, membahayakan.

2 faktor (yg tidak pernah pihak Google sedari) ini; sudah cukup melarikan ramai orang, sekalipun hati begitu kuat; teringin. Juga; taktik menendang website berkaliber ke page belakang; bertujuan nak sampaikan mesej ‘nothing free these days’ – dan berharap owner (si kena tendang); datang berurusan secara berbayar (utk depankan balik website mereka).

Tidak perlu panjang lebar; sikap ini sudah cukup mengecewakan ramai (orang awam khususnya), dan hilang percaya terhadap Google. Mengejar wang (keuntungan) – dengan membuang ramai orang (usahawan) yg mempunyai impian dan harapan murni mahu berniaga / berjaya. Adakah benar anda (google) memperolehi keuntungan dengan menanamkan sikap begini? (serta berterusan percaya dan kekal dengannya.)

Tidakkah anda sedar: sistem yg dulu tu, yg mudah (simple) utk semua lapisan masyarakat gunakan – merupakan punca utama kejayaan anda in the first place!??

Fakta: saya tidak mahu bercakap tentang anda lebih berminat dan mahu mengejar golongan yg banyak duit (supaya berurusan). Saya bercakap tentang mereka yg biasa2, taraf sederhana saja bijaknya. Apa silapnya dengan win2 situation dulu tu??

Facebook?

Pun sama. Sistem dulu tu yg menyumbang kepada kejayaan facebook sekarang ni(!) Bukan yg sekarang…

Cuba perhati iklan2 yg ada… semakin kurang dan kurang, tak macam dulu (riuh rendah dengan pelbagai jenis). Kalau ada pun; dari company2 besar dan org banyak duit. (balik2 iklan tu je…)

We all want a simple Life; that’s it. And That’s all. Susah sangat ke?

dan; salah ke? menyenangkan ramai orang, menjadikan ramai seronok (tak takut) menggunakan sistem anda?… (berbanding merendah2 status pemikiran orang; mengatakan mereka tak tahu itu ini, tak pandai komputer, kena upah expert, dan sebagainya?…) Harus diingat: merekalah yg memberi sokongan serta menggunakan sistem / khidmat anda dulu… Mengapa bila dah besar; orang ramai pula yg perlu (dituntut) memahami anda…? sehingga sukar dan tak faham mereka dibuatnya. Bukankah anda yg besar tu yg sepatutnya memahami mereka? Membalas jasa mereka kerana memBESARkan anda? Tuhan menjadikan anda di atas supaya anda bersikap generous (lebih memahami), bukan sebaliknya (mendera).

Tiada perlu percaya statement ini kalau anda rasa tak mau. Ini sekadar catitan dari seseorang yg pernah menggunakan sistem anda; berjaya (bertahun2) dan kemudian; tup tap tup tap, tiba2: gagal… (biar gagal dlm kebenaran, berbanding berjaya dlm kepalsuan. Itu lebih baik. May God have mercy.)

But then; Google dan Facebook berganda-ganda, jauh lebih baik berbanding mereka2 yg mengenakan bayaran se-hari beribu2(!) – sebagai syarat berurusan. Seperti jenis yg macam mereka ini (hah!):

The SunDaily || Malaysiakini || The Star

* klik (list dan pic) utk lihat Ad Rates (kadar harga) yg dikenakan oleh mereka dgn lebih jelas. In case dah berubah (mana tau?); this is the original picture (rate).

Personal Mesej: dengan itu, please Google, Facebook – I’ve sacrificed my time writing this (even if you don’t care) because; yours (system) are still (and always) the best, and sincerely hope for your consideration to become like once you have been (in those early days). Not anywhere I’ve suggest my own or any other (like that I know how to sit in your place and manage your system, to show I’m smart – NO), but hoping for your previously done system – yours totally – which; a proven success!.)

Or at least; prepare a ‘community package’ for those who are on tight budget (or small businesses).

~ Anyway; not anywhere near I will waste time writing for those 3 and the likes of them… (another; is the malaysianInsider – dah tutup. Elok pun.)

“Perhatian: ambik tempat ikut abjad. Nama yg mula dgn ‘A’ – ke depan sini”

kata cikgu kelas 5P2 ketika sekolah (Anderson) memasuki penggal tahunan (aku di tingkatan 5… P2. 2nd class selepas P1, terus ke beberapa lagi menjunam sampai ke P6 aku rasa… tp … alhamdulillah; sebab jauh betul jarak dgn yg ‘6’ tuh.)

… dan aku pun straight ke bahagian paling belakang, dan dok situ… sampai ke penyudah. (tepi dinding, boleh nyandar pulak tuh.) Tak berapa lama kemudian, ‘pot’ belakang tu diduduki oleh beberapa lagi member ‘sealiran’… Bagaimana ini semua terjadi aku tak ingat; tapi yg sure-nya, situlah pot kami semember sekepala… yg bakal menyaksikan dinding sandar tu, bertukar menjadi ‘Artistic Wall’…

Feruz, salah seorang ahli group seramai 6 orang termasuk aku (ada lg bebudak melayu lain dlm kelas tu, tp yg 6 ni close buddy; duduk kat belakang tu se-group); duduk sebelah aku… dan hari demi hari aku dok dengar cerita frust dia dgn awek pujaan hati… Mas (namanya). Feruz bercerita dgn penuh perasaan (mcm marah / tak puas hati pun ada) tentang Mas yg dok selalu ada je jalan nak ngelak dari dia… Terasa diri betul2 bagaikan takde value. Terbaru; masa pulang dari sekolah, Mas mula terang2 pilih jalan lain (balik rumah, lepas turun dari bas) – semata2 nak mengelak dari Feruz… (diaorang setaman). Aku nengok je Feruz… bengang je rupa dia, meluahkan kata… (tp dlm hati; sayu tu… aku tau.) Nengok dgn lebih lama; aku ada pikir jugak; Mas tu gile(r) ke?… rupa (Feruz) sebegini hensem, MUSTAHIL akan ada pompuan mampu menolak(!) Maksud aku; Feruz ni memang REAL punya hensem. Korang kena tengok sendiri, baru tau betul2 macam mana… (dengan kulit putih kuning langsatnya, ada misai ‘pacak2’; jarang2 tp ketara, bulu kening tebal = pendekata: HENSEM GILA. ‘A’ class punya jenis.) Habis sekolah dia ni Pramugara MAS… (hmmm… elok le tu.)

“Eh!! Apa le hang ni! Ade ke tulis camtu!??” sound Feruz pada aku… yg dari tadi dok terlentuk kushuk membuat ukiran dekat dinding (wall) tu… … Awin Love Fuad… … dengan selamba buat tak reti teruskan ukiran, aku slow je jawab ‘…alaaa… bior ler. Dia bukan tau pun…’

“Hey! Hey! Hey! Kat belakang tu! Sila beri tumpuan bila saya tgh mengajar ye.” Sound Cikgu kelas kami pula… (Raja Kechik namanya.) Baik orangnya. Kami semua memang respek dekat dia. Cuma… tak mo dengar cakap.

*sila klik pic. utk lihat saiz besar
Penghargaan buat Feruz sebab tak keberatan buat ‘rekording’ lagu2 cintan klasik yg aku mintak (kaset; side A 10 lagu, side B pun 10). 3-4 kaset plak tu. (dgn ini; di manakah konsentrasi kita terhadap pelajaran?… Hang; mas, aku; maz… heh he.) & hang juga yg memperkenalkan lagu 4U2C dkt aku… berlanjutan sampai aku pulak bertanya pd mazuin: ‘eh; awin tak minat 4u2c ke?’ … gilo.)

Salam hormat.

Kepada sesiapa yg ada dan baru hendak mengetahui tentang Firnena, sekali-sekala saya akan selitkan ‘edisi perkenalan’ seperti artikel ini. Buat mereka yg sudah tahu atau lama mengenali firnena, terima kasih diucapkan. Lebih terharu apabila melihat nama-nama ‘lama’ – silih berganti muncul memberi sokongan (Like, Share dan sebagainya). Menandakan mereka ini masih setia bersama, walaupun setelah bertahun-tahun berlalu (TQ!).

Baiklah. Di sini dipaparkan snapshot (overview ringkas) yg didapati melalui facebook. Carta ini menunjukkan kategori / golongan yg sesuai dengan Firnena:

firnena sesuai utk semua

Hmmm. Not bad, isn’t it? Bermakna Firnena ini ternyata sesuai buat semua lapisan masyarakat. 😀

Terima kasih diucapkan kepada semua yg terbabit. Kerana bagi saya, berpandukan carta tersebut, memang agak ‘teruja’. Kerana ia bagaikan suatu pencapaian ‘perfeksi’. (Laagi bahhh… tolong… jangan nanti ada pula kalian yg mencebik merasa ‘firnena ini asyik mau sempurna saja. Asyik2 pure-perfection. Apa kalian fikir bagus sangat kah??!’ ~ Jangan bahh. Usah begitu.)

Apa-apa pun, firnena kalau boleh senantiasa mahu sajikan yg realiti. Dengan penyampaian benar, hasilnya nanti pula senang sekali berkesinambungan. Kekal lama. (Kekurangan itu adaaa.. tapi untuk apa sih mau pameri kekurangan? Apa ertinya begitu..?)

On the wayTechnique’ Income bulanan tahap RM300, 600 & 9.

ebook yg memberi cara untuk terus bermula; praktikal (no-nonsense).
Kelebihan ebook ini adalah:

  • Sediakan ‘Tools’ (webkit) supaya tak perlu tinggalkan ebook (rujuk ke tempat lain).
  • Sediakan real business supaya anda terus ada cara menghasilkan…
  • Gambarajah clear + penerangan step by step yg sangat mudah difahami.
  • Anda fikir setelah melihat serba-sedikit paparan page dan gambarajah; anda dapat teka (dah…) style tekniknya? …Tidak. Percayalah: anda takkan tahu selagi tak baca.
  • Praktikal kewangan yg membuatkan anda benar2 boleh (dan tahu) berurusan bagi menghasilkan…
  • Dihasilkan oleh beberapa individu yg terlibat secara direct dlm pekerjaan bank.
  • Ikuti panduannya; yg purata sehari dua boleh siap; kemudian terima income steady: tiap-tiap bulan, goyang kaki (tak buat apa). Serius. (ini Technique’, bukan teknik. Itu lah sebabnya… Lain.)
  • Cara profesional yg diubahsuai khas(!) jadi mudah; membuatkan seseorang yg tiada pengalaman apa pun, boleh faham dan buat.
  • … dan beberapa lagi! (Tak banyak, yg penting sahaja.)

Pic. di atas adalah paparan sebahagian dari muka surat raw ebook tersebut. Masih dalam proses pembikinan; dan diharap bersabar akan ke-siapan-nya.

Di stesen bas Taiping…

Ketika Fuad ke toilet sebentar (sambil menyuruh awin tunggu). Yg kemudiannya di dekati 2 saudara fuad (Shahrul dan Adi), kononnya sebagai ‘replacement’ (bodyguard… ceh.)

Awin: ‘Fuad hisap rokok tak?’
Shahrul: ‘Hisap!!’ (jawab dlm keadaan tergesa2 pantas, tercengang.)
Awin: (berkerut wajah, tenung shahrul serius sambil mengingati; fuad berulang2 kali bagitau tak hisap rokok.)
Shahrul: ‘ehh…! TAK!’. (jawab yg juga dlm keadaan tergesa pantas, tecengang.)
Awin: ‘Fuad ada awek lain?’ … (semakin serius awin men-interview shahrul.)
Shahrul: ‘ADA!’ (jawab dlm keadaan tergesa2 pantas, tercengang.)
Awin: (serius memerhatikan…)
Shahrul: ‘ehhh…! TAK DE!’

Tak lama kemudian fuad kembali… dan Shahrul dan Adi pula beredar; kembali buat hal masing2…

Sekadar artikel memorial (kenangan bersama) buat Shahrul (hensem boy) yg baru saja datang rumah (melawat, setelah lama tak nampak. Masih tak berubah rupa, sama je macam dulu). Dan Adi; yg adik bongsunya khalila melangsungkan perkahwinan baru2 ni di Ampang, KL.

Progress mengenai Planning R.

Yes, saya tahu. Memang agak lambat. Tetapi sekurang-kurangnya kita semua tau (+ pasti) arah tujuan kita: positif. Bermakna: sekalipun progress slow, fundamental bisnes lebih terjamin berbanding sebelumnya.

Kerana: kalau dulu banyak perkara yg terlepas pandang, sekarang banyak perkara diperbaiki, diteliti, dikesan dan ditangani lebih baik. Bak kata; terlalu banyak pengalaman (kerosakan lepas) berjaya diatasi, kemudian menjadikan pengajaran kepada masa depan (bisnes) yg lebih kukuh.

So, why worry?

Note: kepada semua terbabit, terima kasih diucapkan kerana masih setia bersama; bertugas. Seperti yg telahpun anda semua ketahui; I’m a man of my word. (Insyaallah.) Ahli, krew, partner yg tabah melalui perjalanan ketika detik susah dan senang ini, jangan susah hati… Relax… sabar.

Akan ada tugasan best menanti. Ini adalah detik directly berurusan dgn bos… lepas ni; semuanya mengenai pengambilan staff2 baru, ikut prosedur biasa (bekerja). Dan bos akan kembali hilang… tiada lagi pilih sesiapa utk pengambilan baru… Tiap2 terbabit ada position nya. Diharap dapat jaga sebaiknya, dan bersedia pikul tanggungjawab tugas sedaya termampu – demi kejayaan bersama.

Cuma kali ni nak buat betul2… elok. Dah malas nak kelam-kabut macam dulu dah. Dengan pernyataan ini, diharap semua bersabar.

Fuad: ‘awin, lagu ape ye(k)?’
… setelah lama merenung senarai lagu dalam jukebox di stesen bas Taiping, routine mingguan (tanggungjawab) menemani Mazuin balik dari tuition di pekan, ke rumah di kampung… (kita bersama.)

Awin: ‘alaaah kamu ni. Tibai je lah.’ balas Mazuin dengan ekspressi spontan dan pantas (sambil duduk di kerusi mengadap + menunggu ketibaan bas kamunting… …bas kita bersama).

Fuad: ‘…’ (ok la, kalau camtu. Tibai je la. Ni je yg paling ok ader…)
… sambil memasukkan duit 2 kupang dan press.

in the summer of ’93.

Pengurusan di bahagian Store.

Wujudnya bahagian ini adalah untuk membuat ‘seperasi’ (seperate) – supaya cara kerja (mengendalikan tugas), jadi lebih cermat dan tersusun (better organized).

Apa yang bahagian ini kendalikan adalah:

  • Penghantaran pesanan (order). Antara Cepat atau Lambat.
  • Memastikan product sentiasa dalam berkeadaan elok.
  • Memastikan stock product berkeadaan stabil (sentiasa ada).
  • Hubungan dengan supplier berkenaan / terbabit, berjalan lancar.
  • Menangani complaint, pertanyaan serta urusan pelanggan selepas order.

Pesanan SAH sentiasa dipastikan hantar dan terima. Pelanggan sah juga; sentiasa diberi perhatian, dan segala complaint akan diambil kira dan dilaksana. Yang tinggal; sama ada lambat atau cepat sahaja ia diuruskan. Sengaja tidak peduli / tidak hantar – tidak wujud.

Perlu diketahui: membuat kerja di bahagian OnLine bukan tugasan semua orang boleh buat. Contoh: sistem email berkali-kali tukar (upgrade). Akibatnya; ada staff yg apabila tekan ‘send’ – merasakan emailnya sudah send kepada pelanggan terbabit. Tapi rupa-rupanya tidak sebab sebenarnya, ada sesedikit perkara perlu di’adjust’ sebelum send begitu saja. Kesilapan kecil sebegini membuatkan email tersebut tidak send, dan kekeliruan (resah, curiga, tak konfiden) di bahagian pelanggan terteka-teka mengenai reply.

Oleh itu, diharap memberi sedikit kerjasama memahami situasi. Kerana: pihak pengurusan sentiasa sedar mengenai kekurangan di bahagian ini, dan dalam usaha mahu mengatasinya. Pengambilan crew baru untuk isi kekosongan perlu dilakukan berhati-hati. Ini bagi mengelak insiden tidak diingini berulang laku (sepertimana di kisah lalu).

Perlu juga diketahui: product ketika ini, sudah berada di tahap berjaya – memastikan ia sentiasa berkeadaan terbaik. Bermakna, sekarang ini, pelanggan hanya dipastikan menerima product yang elok sahaja. Sebarang kekurangan juga dilayan sebaiknya. Ringkas kata; pihak kami akan cuba berusaha sebaik mungkin dalam memastikan para pelanggan berpuas hati. Cuma diharap beri masa ia dilaksanakan. Sekian, terima kasih.

Target:

  • i. crew office management. (pemastikan etika kemas pengendalian dokumen, kertas-kerja. etc.)
  • ii. crew urusan hard-working. (pemastikan kerja2 store dilaksana sebaik mungkin.)
Technique to Destroy Acne and Sinus – accomplished by focusing treating its source.

Like many others, firnena also take time to note its progress. From the early days to the now(s), at the time this were written, firnena’s has been in the bisz for up to 6 years (already). The truth; firnena’s inc (members especially the pioneers), never had been in any interest to look back to the day it started.. until now.

Due to hardship struggle in everyday life, it can be said that taking notes about some small business progress in mere hope that someday it will reach high expectation; is a waste of time.., (why??) Most here grasp the fundamentals of logic to an insensible logic – when someone open up a business, surely it just a matter of time it’ll collapse.

Did u not know that firnena’s also know; lots of similar business evaporate into nothingness; even though at first they look equipped enough to reach their goal..? Only to find out that they didn’t (survive). Most barely manage to stand firm at a standard ratio of 3 years; to then collapse entering the next. 3 years been able to still open for services; is considered long enough. And by surveying, only those who are committed enough would reach that point.

Firnena’s?? Not only the start-up capital is at low as it can be, but the member managing it; have other job to work on. Thing goes as it were an everyday life – with a business suddenly emerges from nowhere!.. and ought to be handled. Although this might sound ridiculous, thankfully firnena’s member consist those who take responsibilities; serious. Nobody here interested in playing around with people’s money. With that; the up-most rule of ethics were carved: don’t ever feel comfortable until when it comes to people’s money.

Following that, a path created towards spreading; dealing with more and more to come, which have put trust – recognizing firnena’s as a strict disciplinarians in Financial deals. Even though small (business), when it come to do businesses – it will always be true. This firm attitude opens up more path for extending. Winning people trust, and respect their ownership earning money.

Further on to lead the way making the inc. almost ‘against battle’ to control prices so that all of the customers: will always be; happy plus confidence when dealing with firnena’s. About relationship among members doing the business, it is true like one of firnena’s early and loyal customer (named Mahendran, nicknamed Mahen Boy) had to say:

‘I thank you: the firnena’s family’.

Yes. At firnena’s, we were more a family than just staffs to each other. This is also play crucial part that were to contribute for firnena’s holding on to this day. (been decades already!) Hopefully, firnena’s be blessed so to further on its destination.

Thank You.

Notes: firnena’s health, an english version – is a carefully studied package, that are to ensure customers within the international(e), get served well enough (able to execute the treatment without any problem). Please be invited to extend reading what been said through here, CLICK:

Contents of Firnena’s English (Health) ebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, June 28th, 2016
gplus ersantework section
Cuaca hari ini
June 28, 2016, 9:51 am
 

Mostly cloudy
28°C
real feel: 36°C
current pressure: 1010 mb
humidity: 83%
wind speed: 4 km/h SE
wind gusts: 4 km/h
sunrise: 7:08 am
sunset: 7:25 pm
Forecast June 29, 2016
day
 

Partly sunny with thundershowers
33°C
 
salvation
s




computer skill

June 2016
M T W T F S S
« May    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
trademark
make money doing business
sponsored ads
Movies Pilihan.
youtube movies