Salam hormat.

Kepada sesiapa yg ada dan baru hendak mengetahui tentang Firnena, sekali-sekala saya akan selitkan ‘edisi perkenalan’ seperti artikel ini. Buat mereka yg sudah tahu atau lama mengenali firnena, terima kasih diucapkan. Lebih terharu apabila melihat nama-nama ‘lama’ – silih berganti muncul memberi sokongan (Like, Share dan sebagainya). Menandakan mereka ini masih setia bersama, walaupun setelah bertahun-tahun berlalu (TQ!).

Baiklah. Di sini dipaparkan snapshot (overview ringkas) yg didapati melalui facebook. Carta ini menunjukkan kategori / golongan yg sesuai dengan Firnena:

firnena sesuai utk semua

Hmmm. Not bad, isn’t it? Bermakna Firnena ini ternyata sesuai buat semua lapisan masyarakat. 😀

Terima kasih diucapkan kepada semua yg terbabit. Kerana bagi saya, berpandukan carta tersebut, memang agak ‘teruja’. Kerana ia bagaikan suatu pencapaian ‘perfeksi’. (Laagi bahhh… tolong… jangan nanti ada pula kalian yg mencebik merasa ‘firnena ini asyik mau sempurna saja. Asyik2 pure-perfection. Apa kalian fikir bagus sangat kah??!’ ~ Jangan bahh. Usah begitu.)

Apa-apa pun, firnena kalau boleh senantiasa mahu sajikan yg realiti. Dengan penyampaian benar, hasilnya nanti pula senang sekali berkesinambungan. Kekal lama. (Kekurangan itu adaaa.. tapi untuk apa sih mau pameri kekurangan? Apa ertinya begitu..?)

On the wayTechnique’ Income bulanan tahap RM300, 600 & 9.

ebook yg memberi cara untuk terus bermula; praktikal (no-nonsense).
Kelebihan ebook ini adalah:

  • Sediakan ‘Tools’ (webkit) supaya tak perlu tinggalkan ebook (rujuk ke tempat lain).
  • Sediakan real business supaya anda terus ada cara menghasilkan…
  • Gambarajah clear + penerangan step by step yg sangat mudah difahami.
  • Anda fikir setelah melihat serba-sedikit paparan page dan gambarajah; anda dapat teka (dah…) style tekniknya? …Tidak. Percayalah: anda takkan tahu selagi tak baca.
  • Praktikal kewangan yg membuatkan anda benar2 boleh (dan tahu) berurusan bagi menghasilkan…
  • Dihasilkan oleh beberapa individu yg terlibat secara direct dlm pekerjaan bank.
  • Ikuti panduannya; yg purata sehari dua boleh siap; kemudian terima income steady: tiap-tiap bulan, goyang kaki (tak buat apa). Serius. (ini Technique’, bukan teknik. Itu lah sebabnya… Lain.)
  • Cara profesional yg diubahsuai khas(!) jadi mudah; membuatkan seseorang yg tiada pengalaman apa pun, boleh faham dan buat.
  • … dan beberapa lagi! (Tak banyak, yg penting sahaja.)

Pic. di atas adalah paparan sebahagian dari muka surat raw ebook tersebut. Masih dalam proses pembikinan; dan diharap bersabar akan ke-siapan-nya.

Di stesen bas Taiping…

Ketika Fuad ke toilet sebentar (sambil menyuruh awin tunggu). Yg kemudiannya di dekati 2 saudara fuad (Shahrul dan Adi), kononnya sebagai ‘replacement’ (bodyguard… ceh.)

Awin: ‘Fuad hisap rokok tak?’
Shahrul: ‘Hisap!!’ (jawab dlm keadaan tergesa2 pantas, tercengang.)
Awin: (berkerut wajah, tenung shahrul serius sambil mengingati; fuad berulang2 kali bagitau tak hisap rokok.)
Shahrul: ‘ehh…! TAK!’. (jawab yg juga dlm keadaan tergesa pantas, tecengang.)
Awin: ‘Fuad ada awek lain?’ … (semakin serius awin men-interview shahrul.)
Shahrul: ‘ADA!’ (jawab dlm keadaan tergesa2 pantas, tercengang.)
Awin: (serius memerhatikan…)
Shahrul: ‘ehhh…! TAK DE!’

Tak lama kemudian fuad kembali… dan Shahrul dan Adi pula beredar; kembali buat hal masing2…

Sekadar artikel memorial (kenangan bersama) buat Shahrul (hensem boy) yg baru saja datang rumah (melawat, setelah lama tak nampak. Masih tak berubah rupa, sama je macam dulu). Dan Adi; yg adik bongsunya khalila melangsungkan perkahwinan baru2 ni di Ampang, KL.

Progress mengenai Planning R.

Yes, saya tahu. Memang agak lambat. Tetapi sekurang-kurangnya kita semua tau (+ pasti) arah tujuan kita: positif. Bermakna: sekalipun progress slow, fundamental bisnes lebih terjamin berbanding sebelumnya.

Kerana: kalau dulu banyak perkara yg terlepas pandang, sekarang banyak perkara diperbaiki, diteliti, dikesan dan ditangani lebih baik. Bak kata; terlalu banyak pengalaman (kerosakan lepas) berjaya diatasi, kemudian menjadikan pengajaran kepada masa depan (bisnes) yg lebih kukuh.

So, why worry?

Note: kepada semua terbabit, terima kasih diucapkan kerana masih setia bersama; bertugas. Seperti yg telahpun anda semua ketahui; I’m a man of my word. (Insyaallah.) Ahli, krew, partner yg tabah melalui perjalanan ketika detik susah dan senang ini, jangan susah hati… Relax… sabar.

Akan ada tugasan best menanti. Ini adalah detik directly berurusan dgn bos… lepas ni; semuanya mengenai pengambilan staff2 baru, ikut prosedur biasa (bekerja). Dan bos akan kembali hilang… tiada lagi pilih sesiapa utk pengambilan baru… Tiap2 terbabit ada position nya. Diharap dapat jaga sebaiknya, dan bersedia pikul tanggungjawab tugas sedaya termampu – demi kejayaan bersama.

Cuma kali ni nak buat betul2… elok. Dah malas nak kelam-kabut macam dulu dah. Dengan pernyataan ini, diharap semua bersabar.

Fuad: ‘awin, lagu ape ye(k)?’
… setelah lama merenung senarai lagu dalam jukebox di stesen bas Taiping, routine mingguan (tanggungjawab) menemani Mazuin balik dari tuition di pekan, ke rumah di kampung… (kita bersama.)

Awin: ‘alaaah kamu ni. Tibai je lah.’ balas Mazuin dengan ekspressi spontan dan pantas (sambil duduk di kerusi mengadap + menunggu ketibaan bas kamunting… …bas kita bersama).

Fuad: ‘…’ (ok la, kalau camtu. Tibai je la. Ni je yg paling ok ader…)
… sambil memasukkan duit 2 kupang dan press.

in the summer of ’93.

Pengurusan di bahagian Store.

Wujudnya bahagian ini adalah untuk membuat ‘seperasi’ (seperate) – supaya cara kerja (mengendalikan tugas), jadi lebih cermat dan tersusun (better organized).

Apa yang bahagian ini kendalikan adalah:

  • Penghantaran pesanan (order). Antara Cepat atau Lambat.
  • Memastikan product sentiasa dalam berkeadaan elok.
  • Memastikan stock product berkeadaan stabil (sentiasa ada).
  • Hubungan dengan supplier berkenaan / terbabit, berjalan lancar.
  • Menangani complaint, pertanyaan serta urusan pelanggan selepas order.

Pesanan SAH sentiasa dipastikan hantar dan terima. Pelanggan sah juga; sentiasa diberi perhatian, dan segala complaint akan diambil kira dan dilaksana. Yang tinggal; sama ada lambat atau cepat sahaja ia diuruskan. Sengaja tidak peduli / tidak hantar – tidak wujud.

Perlu diketahui: membuat kerja di bahagian OnLine bukan tugasan semua orang boleh buat. Contoh: sistem email berkali-kali tukar (upgrade). Akibatnya; ada staff yg apabila tekan ‘send’ – merasakan emailnya sudah send kepada pelanggan terbabit. Tapi rupa-rupanya tidak sebab sebenarnya, ada sesedikit perkara perlu di’adjust’ sebelum send begitu saja. Kesilapan kecil sebegini membuatkan email tersebut tidak send, dan kekeliruan (resah, curiga, tak konfiden) di bahagian pelanggan terteka-teka mengenai reply.

Oleh itu, diharap memberi sedikit kerjasama memahami situasi. Kerana: pihak pengurusan sentiasa sedar mengenai kekurangan di bahagian ini, dan dalam usaha mahu mengatasinya. Pengambilan crew baru untuk isi kekosongan perlu dilakukan berhati-hati. Ini bagi mengelak insiden tidak diingini berulang laku (sepertimana di kisah lalu).

Perlu juga diketahui: product ketika ini, sudah berada di tahap berjaya – memastikan ia sentiasa berkeadaan terbaik. Bermakna, sekarang ini, pelanggan hanya dipastikan menerima product yang elok sahaja. Sebarang kekurangan juga dilayan sebaiknya. Ringkas kata; pihak kami akan cuba berusaha sebaik mungkin dalam memastikan para pelanggan berpuas hati. Cuma diharap beri masa ia dilaksanakan. Sekian, terima kasih.

Target:

  • i. crew office management. (pemastikan etika kemas pengendalian dokumen, kertas-kerja. etc.)
  • ii. crew urusan hard-working. (pemastikan kerja2 store dilaksana sebaik mungkin.)
Technique to Destroy Acne and Sinus – accomplished by focusing treating its source.

Like many others, firnena also take time to note its progress. From the early days to the now(s), at the time this were written, firnena’s has been in the bisz for up to 6 years (already). The truth; firnena’s inc (members especially the pioneers), never had been in any interest to look back to the day it started.. until now.

Due to hardship struggle in everyday life, it can be said that taking notes about some small business progress in mere hope that someday it will reach high expectation; is a waste of time.., (why??) Most here grasp the fundamentals of logic to an insensible logic – when someone open up a business, surely it just a matter of time it’ll collapse.

Did u not know that firnena’s also know; lots of similar business evaporate into nothingness; even though at first they look equipped enough to reach their goal..? Only to find out that they didn’t (survive). Most barely manage to stand firm at a standard ratio of 3 years; to then collapse entering the next. 3 years been able to still open for services; is considered long enough. And by surveying, only those who are committed enough would reach that point.

Firnena’s?? Not only the start-up capital is at low as it can be, but the member managing it; have other job to work on. Thing goes as it were an everyday life – with a business suddenly emerges from nowhere!.. and ought to be handled. Although this might sound ridiculous, thankfully firnena’s member consist those who take responsibilities; serious. Nobody here interested in playing around with people’s money. With that; the up-most rule of ethics were carved: don’t ever feel comfortable until when it comes to people’s money.

Following that, a path created towards spreading; dealing with more and more to come, which have put trust – recognizing firnena’s as a strict disciplinarians in Financial deals. Even though small (business), when it come to do businesses – it will always be true. This firm attitude opens up more path for extending. Winning people trust, and respect their ownership earning money.

Further on to lead the way making the inc. almost ‘against battle’ to control prices so that all of the customers: will always be; happy plus confidence when dealing with firnena’s. About relationship among members doing the business, it is true like one of firnena’s early and loyal customer (named Mahendran, nicknamed Mahen Boy) had to say:

‘I thank you: the firnena’s family’.

Yes. At firnena’s, we were more a family than just staffs to each other. This is also play crucial part that were to contribute for firnena’s holding on to this day. (been decades already!) Hopefully, firnena’s be blessed so to further on its destination.

Thank You.

Notes: firnena’s health, an english version – is a carefully studied package, that are to ensure customers within the international(e), get served well enough (able to execute the treatment without any problem). Please be invited to extend reading what been said through here, CLICK:

Contents of Firnena’s English (Health) ebook

Perjuangan d’ Ersante – selingan, petikan bab 24


Azzurine: ‘Alaaa….Ia tak seburuk mana, ye tak Encik ArdMad?’
Kembali ke ofis, aku bercadang menceritakan sedikit hal yang bersangkut-paut dengan apa yang aku rasa hari ni. Sambil-sambil tu, Azzurine membancuhkan secawan Cappucino untuk aku dan dia.

Aku: ‘Sorrylah kalau awak rasa bosan dengar keluhan saya petang ni. Saya tak dapat menahannya.’
Jelas aku sambil menarik nafas panjang tanda mengeluh. Aku sedang duduk di bangku bertentangan dengan meja Azzurine, tempat dia melakukan kerja seharian. Di kala itu bersembang dengan aku itu juga, Azzurine masih melakukan tugasan harian yang di kiranya masih belum siap.
Azzurine: ‘Kekecewaan….perkara yang sudah biasa di lalui oleh kebanyakkan insan. So, apa yang Encik ArdMad bercadang untuk lakukan?’
Aku: ‘Tak tahulah. Saya rasa dunia saya buat masa sekarang ni, begitu gelap-gelita. Saya rasa kosong.’
Azzurine: ‘Encik ArdMad. Ingat lagi tak dulu?’
Aku memalingkan wajah aku kepadanya.
Azzurine: ‘Dulu, saya masih ingat lagi dulu awak pernah memberi nasihat kepada saya tentang kehidupan. Awak beritahu saya tentang betapa perlunya bersaing untuk memperolehi apa yang di inginkan.’
Aku masih merenung wajahnya.
Azzurine: ‘Sememangnya dalam hal sebegini, akan ada hati yang terluka, tetapi itu semua sudah menjadi adat dalam permainan dunia. Persaingan kalau di pandang dari sudut positif, adakalanya ia membawa kebaikan kerana dengan cara itu saja, ia dapat membuktikan siapakah yang sebenarnya-benarnya the best. Awak sukakan dia ke Encik ArdMad?’
Aku tidak menjawab, sebaliknya hanya termenung mendengar soalan tu.
Azzurine: ‘Tak mengapalah. Mengikut kesimpulan saya, pedulikan apa yang sedang berlaku kerana kadang-kala, apa yang kita lihat, adalah panorama luaran, bukan apa yang terkandung di dalam hati seseorang. Kemungkinan juga dia ingin menguji awak dengan cara dia fikir sesuai.’
Aku: ‘Menguji dengan begitu hebat sampai macam ni sekali?’
Azzurine: ‘Awak kena tengok orang jugak. Kalau dah karakter macam Aemylia tu, tentu sekali cara yang di gunakan agak powerful. Takkan dia senang-senang nak buat helah kecil supaya bila awak balik rumah nanti, awak hanya akan tersenyum suka mengenangkan taktik bodoh yang dia gunakan ke atas awak, sehingga kemudiannya awak boleh mengatasinya dengan begitu baik dan sempurna sekali.’
Aku masih diam mendengar penjelasan Azzurine, wajah masih dalam keaadaan kasihan.
Azzurine: ‘Sudah sekian lama awak mengenali dia, tentu sekali awak sudah boleh baca tindak-tanduknya. Dan pada perkiraan saya, di hari ini, di waktu ini, dia memang berjaya!’
Aku: ‘Maksud awak?’ kataku, agak curiga dengan pernyataan yang diberi.
Azzurine: ‘Lihatlah keadaan diri awak sekarang. Susah hati, murung, rasa tak selesa dsb. Saya terpaksa mengaku dalam soal ini, saya terpaksa memberi kredit kepada Aemylia. Hebat jugak dia ye?’

Kemudian Azzurine tersenyum! Seterusnya bangun dan kelihatan membuka kabinet untuk mencari fail urusan kerja. Mata aku hanya mengikut aje kemana langkahnya pergi, walaupun gaya duduk masih tidak berubah semenjak tadi lagi. Hmmphh!….Pompuan. Tak pernah nak sokong orang lelaki 100%, sekalipun lelaki tu seseorang yang banyak berjasa pada dia! Mungkin dia menyebelahi aku dalam banyak hal tapi….tetap tidak 100%!

Azzurine: ‘Aduihh!…Encik ArdMad! Sakit!’
Azzurine dengan tiba-tiba tergeliat tumitnya semasa cuba mengambil fail di tingkat paling atas kabinet.
Aku bergegas bangun dari tempat duduk dan mendapatkannya. Azzurine mengeluh kesakitan memegang-megang tumitnya. Dia kini sedang terduduk di atas lantai akibat kesakitan.
Aku: ‘Aisehh…yang awak tak tanggal terlebih dulu kasut tumit tinggi awak ni kenapa? Susah ooo macam ni.’
Aku terpaksa membenarkan diri aku memicit-micit tumitnya memandangkan wajahnya tergambar ekspresi muka sakit yang amat sangat. Cermin mata kaca yang di pakainya pun sudah terkebawah sikit, berada di posisi hidungnya pula.
Azzurine: ‘Encik ArdMad…’ sambil termengah-mengah menarik nafas.
Azzurine: ‘Sakit le….Rasa macam nak menangis ni.’
Aku: ‘Eh, jangan! Setahu saya kita takde kisah duka di antara satu sama lain!’
Azzurine pantas memukul-mukul bahu aku!
Azzurine: ‘Sakit macam ni awak boleh nak main-main lagi! Adoihh…Dekat situ haa…Awak jangan picit kuat sangat. Urut perlahan-lahan…’ Azzurine memejamkan mata.

Sejenak kemudian, Azzurine menanggalkan cermin gelasnya. Rambutnya yang diikat sebentar tadi, telah terurai sedikit, membuatkan ikatan terjatuh ke bawah. Aku lihat wajahnya yang masam tu. Tanpa cermin mata dan ikatan rambut, fikiran aku tiba-tiba terfokus pada kisah lalu…lama dulu.

Dulu, Azzurine merupakan seorang Minah yang sentiasa berada dalam keadaan kelam-kabut melakukan tugas di Stesen Minyak Bersama. Waktu tu, dia masih belia remaja. Gayanya banyak menggambarkan dia sebagai seorang pelajar, pelajar dalam bidang akademik dan kehidupan. Masih mentah dalam mengharungi cabaran hidup. Semuanya masih belum di pelajari sepenuhnya dalam erti mengenal kehidupan dengan seadanya.

Tapi itu dulu…hari ni, sedang tangan aku masih memicit-micit tumitnya yang tergeliat tu, Azzurine sudahpun bertukar menjadi seorang wanita yang matang. Raut wajahnya tergambar keseriusan dalam urusan seharian. Suaranya pun dah garau semacam aje, seksi. Sekilas pandang, bagi lelaki yang tidak mengenalinya, sedikit rasa berdebar akan muncul seandainya mempunyai motif untuk mengurat. Di atas perubahan yang berlaku, budi bicara yang di tonjolkan, kematangan dalam soal pemikiran, ketekunan dalam mempelajari sesuatu untuk sentiasa memajukan diri, akhirnya aku merasakan tiada yang lebih layak selain daripada dia yang akan mengisi jawatan Sekretari yang aku kosongkan selama ini. Dia berhak mendapatnya. Sebagai penghormatan daripada aku untuk dia.

Pakaian yang dia pakai hari ni, berwarna hijau gelap bercampur hitam. Pakaiannya dari kain yang lembut tetapi mempunyai kesukaran bagi mata-mata yang tidak bertanggungjawab untuk menembusi di sebalik pakaian tersebut. Aku tidak mahu mengkaji dengan lebih lanjut apa yang dipakainya tetapi cukuplah aku katakan, bahwasanya di hari minggu begini, dia nampak menawan. Kulitnya yang agak putih melepak tu menambahkan lagi kejelitaan yang sedia ada.

Azzurine: ‘Dah ke Encik ArdMad?’
Azzurine kini sedang duduk dengan lenggok menggoda memerhatikan aku. Tangan aku masih tak habis memicit-micit tumitnya. Wajahnya nampak macam dah tak sakit pun. Rileks aje. Gaya dia duduk seksi macam tu bukannya sengaja, tapi adalah kerana terjatuh tadi. Dan….. bukankah aku yang sepatutnya tanya soalan macam tadi tu?!!

Aku: ‘Err…Rasa-rasa nak kena sapu minyak tak?’
Dia tak menjawab, hanya serius memerhatikan aku. Dia tak senyum pun.
Azzurine: ‘Tak payahlah…Tolong tarik tangan saya bangun.’
Kemudian aku berdiri dan membuat apa yang di pinta. Aku menarik tangan dia perlahan-lahan, supaya dia dapat berdiri dengan betul dan tegak.
Azzurine: ‘Thanks…’

Dengan perlahan-lahan Azzurine cuba untuk bangun, menjadikan tangan aku sebagai sokongan dan tiba-tiba oppss!!! Aku tak dapat mengimbang berat badan membuatkan Azzurine terjatuh ke dalam pelukan aku manakala aku pulak tersandar di kabinet tadi membuatkan kesemua lacinya tertutup serta-merta!

Kini wajahnya sedang betul-betul mengadap ke wajah aku. Kelihatan muka Azzurine sedikit mencebik kerana barangkali tak sangka akan jadi macam ni pulak. Serta-merta aku dapat menghidu baunya…di antara wangi dan tidak…pertengahan.

Suasana jadi sunyi-sepi sebentar. Aku tidak membuat apa-apa percubaan pun untuk menggerakkan tubuh aku yang dengan secara tak sengaja telah di tindih oleh Azzurine. Matanya tepat memerhatikan ke dalam sepasang anak mata aku. Memang aku takde pilihan. Dalam jarak yang sedekat ini, hanya mata dia saja yang pandangan aku boleh fokus. Dan ya…aku terpaksa mengakui juga, setelah melihat kecantikan yang sebegini dekat, baru aku tahu kenapa lelaki pun sebenarnya tak pernah nak menyokong seorang lelaki lain dengan 100%!

Azzurine: ‘Ekhem! Ekhem!.’
Azzurine menolak dada aku perlahan-lahan dan membetulkan gaya berdirinya kembali. Megemaskinikan semula pakaiannya yang berkedut, Azzurine kembali mencapai cermin mata gelasnya sebentar tadi dan memakainya. Aku pula perlahan-lahan membetulkan posisi berdiri aku.
Aku: ‘Awak tak nak balik lagi?’
Azzurine mencapai sebuah cermin muka yang di simpan di dalam laci dan mempersiap-siapkan kembali penampilannya.
Azzurine: ‘Tak apalah. Saya nak siapkan sikit lagi kerja. Lagipun besok saya cuti. Kalau dah siap kerja, lapang sikit fikiran dekat rumah nanti.’

Menghembuskan nafas tanda kelegaan, aku tinggalkan ofis dan balik ke rumah pula.

Teknikal Security bersama adrs.

Pertama sekali, post ini bukan untuk mencari kesalahan sesiapa. Tetapi sebagai contoh / preview (for better days…) Tengah surf sana sini, terjumpa pasal ni.

Pic.1 memperlihatkan website (struktur) kemas dan teratur. Ia sepatutnya begitu di setiap page.

Pic.2 tetapi malangnya… tidak. Struktur pecah.

Sebab barangkali besar; owner website ini (yang agak popular juga, bagus) – tidak menyedari error yang berlaku di salah satu page utamanya. Kalau dia sedar sekalipun, tindakan segera agak sukar diambil kerana: nak kena tunggu pihak teknikal yang bertanggungjawab membikin website tersebut, respond dan repair.

Kalau nak cepat, kena upah pihak teknikal lain, dan sudah semestinya: kos (kena bayar). Ini bukan kesalahan owner website tu, tetapi dunia hari ini mana ada istilah free. Kalau ada pun, samar-samar… (boleh jadi juga pihak teknikal yg bertanggungjawab membikin website itu sendiri; akan kenakan charge repair! Siapa tau? Mungkin salah owner yg ‘tweak sana tweak sini, masuk pic itu pic ini’, penyebab struktur pecah tu..? So, bayar le kalau nak perbetul silap. …sendiri.)

So, bagaimana kalau dengan adrs.?

Anda akan dipastikan gejala macam ni tak menganggu hidup. Bisnes anda akan sentiasa cantik, kemas, tersusun. Kalau ada rosak, problem teknikal, tidak perlu apa-apa charge ekstra. Malahan, akan diberi idea (citarasa) untuk di OK-kan lagi. Pihak adrs inc. sentiasa mahu customer gembira dan berpuas hati dengan bisnes masing-masing. Sebab lagi gembira customer, lagi gembira kami dibuatnya – sebab itu petanda tugas / kerja sukses! Macam tu baru betui… (ori’)

Notes: ramai designer masih tak faham konsep website kategori bisnes. Website bisnes fokus utama adalah untuk bagi berkesan menghasilkan sales. Itu paling penting. Kalau fancy sana sini tapi tak ada makna, tidak perlu.

Terkejut dengan Kesan Pantas Antidote Firnena?

Segmen ini adalah berdasarkan urusan soal jawab sebenar di antara pelanggan dan pengurusan. Untuk kali ini, kita akan teliti ‘debate’ (perbincangan hangat) yg dikemukakan oleh customer ‘X’:

“Salam, saya amat terkejut dengan perubahan wajah saya yg menjadi seperti kasar. Ada lapisan meggerutu, keras setelah guna penawar antidote. Saya amat risau dgn perubahan tiba2 ini. Harap anda dapat beri penjelasan segera.”

firnena phone conversation Jawapan Pengurusan:

‘Apa yg berlaku adalah normal: untuk yang baru bermula. Fasa permulaan memang akan menunjukkan sedikit kesan, ketara atau sedikit: bergantung kepada tahap kesihatan seseorang itu. Dalam kes ini, anda. Kesimpulan yang boleh saya huraikan mengenai kes anda:

firnena explain 1. Kemungkinan terlalu banyak product yang digunakan (sebelum ini, kalau ada), tidak sesuai, serta tidak memberi kesan seperti yang diharapkan. Anda mahu menghapuskan jerawat, tetapi product-product yang dipilih selama ini, tidak berjaya mencapai target. Kemudian, perlu diketahui: setiap product (terutama yang berunsur checmical), turut sama mempunyai substance (bahan-bahan terbabit bagi menghasil, produce product tersebut). Substance ini akan terlekat pada kulit, organ dalaman, kesihatan seseorang itu. Ada yang mudah tersingkir (melalui proses penghadaman) dan ada juga yg ‘melekat’ (sukar dan lambat dihadam dan singkir).

firnena exlplain 2. Cara penjagaan kesihatan yang diamalkan, tidak ditahap sepatutnya. (atau juga: memenuhi keperluan tubuh untuk sihat sempurna. Cara yg salah.) Terlalu lama dalam keadaan begini. Contoh: tidak mengambil berat soal pemakanan sihat. Atau juga; menyangka sudah melakukan yg sebaiknya, tetapi sebenarnya tidak.

firnena explain 3. ditambah dengan terlalu kerap bertukar, bercampur-aduk product-product kesihatan diamalkan. Sekalipun product yang diambil bukan mengenai mengubati jerawat / kulit, namun ia akan tetap mempunyai pengaruh terhadap tubuh (sistem dalaman).

Sebaik saja anda mengambil Antidote Firnena, bahan (tradisional) penawar tersebut akan segera menjalankan tugas, menyerang dan singkir apa saja substance, kotoran atau kuman yang menghalang proses hapus dan baik-pulihnya. Dan apabila ia ‘detect’ perkara-perkara seperti senarai disebut, ia akan bertindakbalas dengan kuat (bertembung, berperang).

firnena reason why Hasilnya: kulit wajah akan menampakkan kesan luaran seperti lapisan kasar (‘keropin’), di mana ini adalah sel mati yang tertimbul di permukaan (wajah). Kuman kotoran tiada tempat untuk melarikan diri dengan kesan yang begitu pantas, lalu ia ‘tertendang’ ke segenap sudut. (kulit bahagian lain tidak ada apa-apa kesan. Hanya kulit wajah kerana bahagian itu paling sensitif, halus.) Kuman turut sama terhapus ke bahagian penghadaman, tetapi, kesan pantas serta kuat antidote membuatkan ia tidak tersempat untuk melalui cara biasa, iaitu perlahan-lahan melalui proses penghadaman (proses serap, nyahtoksin) – ikut peraturan (by the book). Serangan basmi, hapus dan singkir Antidote boleh dikatakan agak hebat kesannya (itulah sebabnya terjadi begini). Disebabkan ini juga, disarankan agar ikut betul-betul panduan penggunaan diberi. (bukan ambil ringan, tidak serius.)

Customer terbabit akan merasa risau dengan perubahan drastik yang melanda. Tetapi harus diketahui: dengan kuantiti sedikit (sedutan) yang telah digaris-panduankan, sepatutnya kesan ketara begini tidak begitu terserlah (hingga sampai ke tahap risau). Melainkan kalau diambil lebih.

Disebabkan terdapat lebih dari satu kes – pelanggan merasai takut, maka pengurusan kini telah turunkan Antidote dari pasaran terbuka, lalu menjadikan ia sebagai kompilasi: ebook Firnena, edisi edit pantas. Kemungkinan ramai masih tidak begitu sedar: Firnena ini lain dari yang lain. Tekniknya keras, tetapi selamat. Berkesan pantas. Disebabkan ke-tidak-sedaran ini, masih ramai yang mengikuti / menjalani panduan sambil lewa, tidak serius. Amat dikesali, rawatan yang sebegini bagus, boleh disalah anggap oleh 1-2 kes yang terasing (jarang terjadi). Dengan menjadikan ia sebahagian dari ‘anggota’ ebook, maka kini pelanggan dijamin selamat menggunakan. Bermakna: pelanggan ebook firnena sahaja yang dibenarkan memiliki antidote.

firnena explain 1 Versi upgrade (edisi edit pantas) ini turut mensertakan Teknik Rejuvenisasi, iaitu cara yang akan memberi tunjuk ajar mengenai penjagaan kesihatan dalaman secara total – sebagai persediaan dan jaminan terhadap kesan rawatan kuat Technique Firnena. Ia akan bertindak membaik-pulih sel-sel supaya dapat bertahan dengan apa jua teknik ‘keras’ firnena. Seterusnya menjadikan teknik rawatan mampu dilaksana dengan jayanya – dengan tiada sebarang masalah mahupun isu-isu ‘menakutkan’.

Notes: ebook Firnena edisi edit pantas isi kandungnya: lain. Ia diubahsuai kepada konsep straight to the point – terus kepada praktikal menjalani rawatan. Ia merupakan versi terbaik dari segi kualiti. (Termasuk akibat dari kerana perubahan struktur pengurusan yg diambil alih pada Januari 2014 lepas.) Diharap anda jangan terlepas pandang begitu saja. Luangkan masa meneliti, kerana firnena selama ini sentiasa mahu menyediakan yang terbaik buat anda. Sekian, terima kasih.

http://firnena.com || Firnena, version English

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, February 9th, 2016
gplus ersantework section
Cuaca hari ini
February 9, 2016, 9:08 am
 

Intermittent clouds
26°C
real feel: 28°C
current pressure: 1010 mb
humidity: 73%
wind speed: 7 km/h ENE
wind gusts: 7 km/h
sunrise: 7:27 am
sunset: 7:28 pm
Forecast February 10, 2016
day
 

Showers
31°C
 
salvation
s

computer skill

February 2016
M T W T F S S
« Dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29  
trademark
make money doing business
sponsored ads
Movies Pilihan.
youtube movies