‘… sandarkan pada nama tu. Dan Saya akan datang untuk Selamatkan Awak…’

Kisah lalu menerpa… Tidak kira betapa kuat daya mahukan ia berlalu, membayangkan ia dimasukkan (jadi) sebagai sebuah kisah kenangan – terkumpul bersama dengan kisah2 lepas (peribadi) yg ada, namun ia tetap menerpa… Ibarat antara banyak file dalam kabinet, buka tutup masuk baru susun semula; yg ITU tetap ‘terselit keluar’ bucunya ke atas… menampakkan diri.

Aku akui. Itu kes berat. Tak dapat dah aku nak pura-pura (berlakon) seolah-olah yg tu boleh diselit-letak antara banyak file lain yg ada tu. Kisah tu bagaikan hembusan angin bayu, bertiup sejuk, perlahan… mengikuti ke mana saja aku pergi. Dan YA: ia suatu kisah yg sangat tragis untuk dibawa ke tengah; menceritakan. Ia sebuah kisah yg membunuh.

………….’

Dalam diari kisah2 hidup aku, hanya ada Empat sahaja yg benar2 keramat. Utama. Dan salah satunya, yg itu… Kisah yg aku sangka akan berlalu (berharap: tertutup); apabila dah rasmi masuk ke episode 4… yg sekarang ni.

‘…………………………. sumpahan; Ratu TKk… ………..

Pakej Bersalah.

Apakah yg dinamakan dengan ‘Pakej Bersalah?’.

Jawapan: pakej yg apabila kita membeli; dapat lebih dari biasa.

Makna; harga sama, macam biasa (selalu). Tapi isi kandungnya lebih… hingga ada sesetengah kes sampai rasa teruja dibuatnya.

Kenapa jadi begitu?

Kerana: tuan punya pakej; rasa bersalah terhadap pembeli terbabit. Lalu dilebihkannya sebagai tanda meminta maaf.

Note: stock memang sudah selalu sangat, asyik habis. Positivnya; menandakan product bagus – sentiasa ada permintaan, sehingga out of stock sentiasa berlaku. Negativnya; siapa mahu pesanan dibeli dilanda masalah, bukan? – lewat, tergendala, tak sampai. Servis tak bagus. (Tp ada sesetengah peniaga pandai sehingga dapat tukarkan negativ ni, jadi positiv – sehingga ada pelanggan berharap agar pesanannya dilanda masalah / lewat.)

Walau bagaimana pun, usaha menjadikan stock cukup – sedang dijalankan. Para pelanggan tak perlu risau tentang stock tiada sebab pihak kami adalah Producer (pengeluar, penghasil). Yg timbul cuma lambat dan cepat sahaja. (Stock tiada bermakna: tak ada terus. Putus bekalan. Ini biasanya terjadi kepada pihak ke-tiga, iaitu pihak yg menjadi ejen atau salesman product tersebut.)

Harap maklum masalah stock habis ni berlaku sekali-sekala dan amat terasa apabila tiba musim cuti seperti Raya lepas. Beberapa pihak terbabit (supplier dan staff) – cuti. Dan cara penghasilan product di sini; sangat rumit kerana melibatkan bahan mentah, masak, sukatan, serta pelbagai tugasan sebelum ia dapat ready utk pasaran (pembelian).

Memang kalau boleh mahu pelanggan dapat pantas (cepat, segera sebaik saja dipesan). Tetapi urusan dibahagian ini tidak semudah didengar. Diharap kerjasama anda sekalian memahami situasi, kerana dalam pada itu; pihak saya sedang bertukus-lumus mahu atasi (selesaikan) hal product dan delivery ini – sebaik yg boleh, permanent. Pelbagai aspek kena di’tackle’.

Harus diketahui juga; setiap pesanan sah sentiasa dijamin – terima (ataupun diganti; utk kes2 melibatkan product rosak). Dan product pula sentiasa berkualiti bagus (terbaik) – sebab masalah menimpa adalah tentang cara pengurusannya, bukan tentang isi kualiti product. Jadi, tidak perlu risau berurusan kerana pusing ikut mana pun; anda tetap akan terima yg berkualiti bagus. Terima kasih.

(Ketika ini urusan penyediaan serta mencukupkan stock sedang berjalan. Dipersila pesan seperti biasa.)

Firnena’s Pets Info.

Kucing Kesayangan (selalu, mudah) Hilang (Tak Kembali)?

Elakkan insiden menyedihkan seperti itu dengan mengamal pemberian Penawar Pets. Dengan kesihatan (organ dalaman) yg baik; akan menjadikan 2 deria tersebut berfungsi elok:

  • ‘Deria Mengenal (Bau)’- Kucing (Pets) bergantung pada deria ini untuk mengenal (manakala manusia perlukan mata).

  • ‘Deria Waspada’ – sentiasa dalam keadaan pantas melarikan diri (dan juga mengelak) dari sebarang perkara yg diluar kawasan rumah.

    Peka. Tidak mudah membenarkan diri dipegang ataupun didekati, termasuk mengelak terjerumus diri terhadap bahaya jalanraya (dilanggar kenderaan).

Dengan kekuatan 2 deria ini, maka ia mempunyai kelebihan bagi terlindung dari bahaya kehilangan. Ini adalah fakta yg perlu diambil kira apabila memilih product vitamin / nutrisi untuk Pet kesayangan Anda.

Fikir; adakah product pilihan anda itu akan memberikan terbaik utk kesihatannya berbanding Penawar Pets (Firnena)?

Kenapa Product C? .. bukan Penawar Pets? Ketahuilah product itu berbeza-beza (isi kandungan, tahap); ada yg bagus, sederhana, terbaik. Penawar Pets; sudah terbukti memberikan yg Terbaik buat Pet Kesayangan. (Oleh itu; mengapa tidak? .. – kalau pilihan anda itu (masih) bukan Penawar Pets?)

Notes: dijemput meneliti segala public review terpapar, di semerata. Antaranya, di webpage Firnena Pets – KLIK SINI.

Punca terjadi ‘MissManagement’.

Dalam beberapa minggu ni, saya mengambil masa memberi perhatian terhadap ‘keseluruhan cara pengurusan’. Melalui pemerhatian, saya dapati ada (atau muncul) beberapa perkara yg secara tak sengaja atau tak sedar – membawa kepada urusan jadi tersekat, tergendala, bermasalah dsb.

1. Pengendalian Email.

Dulu saya rasa; serah akaun email bertugas pada staff, bagi password, bagitau itu ini serba-sedikit… Dah. Tapi bila re-checking; ternyata ia tidak semudah itu!

Apa yg saya dapati; seseorang yg ditugaskan mengendali email (bisnes ini) – akan disulami ‘gumpalan’, ‘berterabur’, tak tersusun – sekiranya tidak diberi tunjuk ajar dan latihan sewajarnya. Email datang dari pelbagai sudut, dan apa jawapan nak diberi??… serta mana ‘Link’ kepada webpage aksesnya?? – merupakan antara perkara memeningkan kepada yg bertugas!

Ini kerana bisnes bukan terhadap 1 subjek sahaja (product), tetapi ada beberapa! Dan email juga; beberapa! (admin@firnena.com, firnenas@gmail.com, admin@rokokresdung.com, personel@ersante.com, dsb.) Kemudian ada pula email forwarding, subject reply to, auto respond on / off, dan sebagainya pula! Ditambah lagi dengan Google dulu ni asyik selalu upgrade upgrade upgrade… sampai jadi konfius! kat mana??… Dulu tekan reply, muncul depan2 kotak replynya, jelas dan kukuh. Senang. Sekarang, muncul kotak kecik – yg ada kala boleh terselindung tanpa disedari (bila kita tertekan subjek lain). Mudah hilang… Lepas tu; kecik sangat tulisannya… (macam tersorok pun ada.)

Itulah dia, gmail yg dulunya mudah saja bagi sesiapa, jadi keliru akibat melalui pelbagai proses upgrade. Mungkin perlu bagi mereka (google) sebab bisnes perlukan pelbagai kemudahan untuk memudahkan urusan dengan pelanggan. Dengan sebab itulah pelbagai upgrade perlu di-install. Namun… bagi saya; orang2 lama dulu pun berbisnes jugak…(online). Sistem sedekad dulu – ok je… Maju bisnes jadinya. Tak ada masalah pun demand upgrade. (google nak lawo kot…? upgradenya.)

Ditambah lagi dengan Google apps, serupa tak ada beza dengan gmail, tapi khas untuk berbisnes. Lebih profesional. Maka ada terjadi sesetengah kes: admin@firnena.com tak terima (mail pelanggan), tapi firnena@gmail.com terima!… Sama tapi tak terima. (saya diberitahu; kena adjust smtp portnya… apa benda tu??) Tapi dulu takde pun seteruk ini konfigurasi-nya.

(Anyway, terima kasih Google; sebab dengan adanya apps, email yg menggunakan @company sendiri – dapat view dengan system gmail. Jadi; tak payah pening sangat nak train staff memandangkan system gmail ni ramai juga yg dah biasa… Dan free: pada semua client yg install sebelum google apps dirasmi – berbayar. Mahal, bulanan / tahunan. Kira aku beruntung le… antara terawal dan ada 3-4 email apps camtu.)

Yahoo mail – pernah membuat setting (upgrade) bagi mengurangi spam. Lalu affect (terkena bidas) beberapa borang online yg menggunakan script code lama. … email pesanan dihantar tak sampai (tak masuk ke inbox). Hilang…!

Ketika itu, (sekitar awal 2014 kalau tak silap, tapi dlm tahun tu) adalah ‘Revolusi Yahoo’ men-upgrade sistemnya (keseluruhan). Mengakibatkan; terjejas beberapa scripting (code) berkaitan pembayaran. (…memang bahaya.) Sepertinya: Borang Order… (tanpa disedari kena marah dgn pelanggan, kata; “I want my money back. Sebab you guys tak send pesanan I! Dan dekat sebulan, tau??!”)

Yg berlanjutan merosakkan software Affiliate kegunaan ramai (malaysia) – kerana pembeli yg guna email yahoo; tak lepas! (Hilang.) Dalam email kita tak ada, dalam email dia pun sama takde. Tapi masing2 tidak menyedarinya… agen affiliate pula (penjual online yg kutip komisen); akan sangka buruk – kita ada ‘konspirasi payment’ – iaitu plan sengaja tak mau bayar dgn jujur. Sebab: baru tadi dia confirm dapat sorang; buyer… email yahoo. (and then how can u say none?!) Terasa benar dia; plan nipu tu gagal. Sebab jelas sangat nampak: beza penyata penerimaan income dalam 2-3 bulan (lepas yahoo upgrade) ni… Dijangka sales (komisen) naik, alih2 merundum pula jadinya… (how can this be true???)

But it’s true… paling teruk terjejasnya: income kita!

Kemudian kita ada ‘cloud’ mail. Lalu terjadinya smartphone yg ‘ringgg’ bunyi alert kemasukan email – dan dia (pengguna) bergantung harap pada ‘ringgg!’ ini sahaja untuk sedarkan diri – ada email masuk! Dia percaya sistem cara ni takkan mungkin ada masalah. Semua email – gerenti. Sebab: company smartphone & telecom turut sama terbabit tambah – membuatkan dia percaya(!) – dengan iklan promosi besar-besaran, meyakinkan. (semua orang tkde masalah pon!…) Lepas tu bila tergerak hati bukak laptop, login email; mendapati ada beberapa email penting tak terusik, tak dijawab – berbulan lamanya!

(Petang tadi ada kawan saya yg guna smartphone – tak tahu nak check caller punya number. Ditunjuk pada saya; saya pun tak tau kat mana. Belek punya belek, dia, saya… at last; catit / key in sendiri number dlm phone dia – kemudian save. / Biasa dulu pakai tulis kat tangan… carik kertas… pinjam pen dekat kedai.)

Ringkas kata: perkara menguruskan email ni; tidak lagi boleh dipandang ringan (gitu-gitu saja). Staff bertugas – perlu diberi latihan. Perlu berlatih. (Jadi mahir, biasakan diri dengan sistem.)

Re-checking ini boleh juga dikatakan revolusi dari pihak saya pula – bertujuan menjadi segala urusan (terutama dengan pelanggan) – sah diterima dibaca, serta diuruskan baik. Setakat ni, serasanya sistem bisnes semua dah ok. Repaired. (Sekira ada yg masih dilanda masalah; harap beritahu apa, di mana tak kena.)

Pangkalnya: satu… satu. Saya akan usahakan baik-pulih; slow and steady. (Sebab taktik buat semua itu ini, serentak – tak berkesan! Celaru jadi. Kalau siap pun; serkap-jarang… Lepas tu nak kena re-check lagi! Tak payah.)

~ (camne masih ramai kata: niaga online ni senang…(?) … Senang ker?… Cuba baca artikel ni betul2, faham. … dulu lagi banyak… senang.)

Pihak saya menghargai kesudian anda berurusan; maka disebab itulah proses kemaskini (re-checking) ini diusahakan. Terima kasih diatas kerjasama anda memahami. Diharap terus setia bersama.

Next: part 2 – jawab menjawab dan berurusan di facebook pula.

‘Mad, kalau lagu ni abg ubah utk dia ni, ok tak?’

Marmad hanya mendiamkan diri… dengan gitar masih di tangan (mencari-cari tune, duduk di sofa). Kemudian; dlm nada slow dia bersuara: ‘saya rasa elok abg toksah ubah2. Kalau lagu tu asalnya dah dituju kat orang tu, biar je. Kekalkan. Sebab kalau ubah, nanti jadi ‘berkeceramuk’ (tak tentu arah) pulak. Hilang istimewa lagu tu… jadi takde makna…’ dan Marmad kembali fokusnya terhadap gitar.

Itu antara jawapan paling bernas pernah aku dapat (dan ingat; kukuh). Hmmmm… (sambil duduk di bangku meja kerja, memegang pen, mengadap komputer). Ok lah kalau dah macam tu. Maka lagu ini mengingatkan aku kepada seseorang istimewa, lama dulu… (ketika di Taiping).

Mustazalina. Merupakan satu-satunya wanita yg aku (tergamak) nak sebut dengan panggilan ‘kak’. Maksud aku; yg ada hubungan. Akrab. Dan… sehingga ke hari ini (setelah bertahun-tahun berlalu), Kak Ina kekal sebagai satu-satunya kakak angkat yg aku ada. Diiktiraf. Tidak pernah sesiapapun dalam hidup aku, yg aku relakan mendapat gelaran tu; sebagaimana dia. The one and only – berhak.

*potrait kak ina, lukisan aku laaamaaa dulu, ketika masih dlm praktis.

Bukan saja kerana kecantikan, tetapi kerana keperibadiannya juga. Sebagai anak tunggal bercerai ibu bapa; kak ina tinggal dengan Tok (neneknya) bersama saudara-mara lain (perempuan) yg ada (di kampungnya, Kg. Changkat Ning). Berdikari dari kecik hingga ke dewasa. Serta bersikap ‘cool & steady’ sentiasa. Masa zaman aku, boleh dikatakan; tidak seorang pun yg berjaya menandingi kak ina dlm soal kecantikan (rupa + body = perfect).

‘Tok!!! Ad guna bomoh!!!’

Teriak Abg Lili (nazri, salah seorang abg sedara, seangkatan dgn abg cai) – sebaik saja sampai di rumah (sampai semua orang dengar). Ini berdasarkan insiden dia diperkenalkan kepada Mustazalina… oleh aku (dia paksa aku! Dekat stesen bas Taiping, masa tu… setelah 4-5 kali dia dok mundar mandir depan kitaorang – dan aku buat donno.)

“Perhatian: ambik tempat ikut abjad. Nama yg mula dgn ‘A’ – ke depan sini”

kata cikgu kelas 5P2 ketika sekolah (Anderson) memasuki penggal tahunan (aku di tingkatan 5… P2. 2nd class selepas P1, terus ke beberapa lagi menjunam sampai ke P6 aku rasa… tp … alhamdulillah; sebab jauh betul jarak dgn yg ‘6’ tuh.)

… dan aku pun straight ke bahagian paling belakang, dan dok situ… sampai ke penyudah. (tepi dinding, boleh nyandar pulak tuh.) Tak berapa lama kemudian, ‘pot’ belakang tu diduduki oleh beberapa lagi member ‘sealiran’… Bagaimana ini semua terjadi aku tak ingat; tapi yg sure-nya, situlah pot kami semember sekepala… yg bakal menyaksikan dinding sandar tu, bertukar menjadi ‘Artistic Wall’…

Feruz, salah seorang ahli group seramai 6 orang termasuk aku (ada lg bebudak melayu lain dlm kelas tu, tp yg 6 ni close buddy; duduk kat belakang tu se-group); duduk sebelah aku… dan hari demi hari aku dok dengar cerita frust dia dgn awek pujaan hati… Mas (namanya). Feruz bercerita dgn penuh perasaan (mcm marah / tak puas hati pun ada) tentang Mas yg dok selalu ada je jalan nak ngelak dari dia… Terasa diri betul2 bagaikan takde value. Terbaru; masa pulang dari sekolah, Mas mula terang2 pilih jalan lain (balik rumah, lepas turun dari bas) – semata2 nak mengelak dari Feruz… (diaorang setaman). Aku nengok je Feruz… bengang je rupa dia, meluahkan kata… (tp dlm hati; sayu tu… aku tau.) Nengok dgn lebih lama; aku ada pikir jugak; Mas tu gile(r) ke?… rupa (Feruz) sebegini hensem, MUSTAHIL akan ada pompuan mampu menolak(!) Maksud aku; Feruz ni memang REAL punya hensem. Korang kena tengok sendiri, baru tau betul2 macam mana… (dengan kulit putih kuning langsatnya, ada misai ‘pacak2’; jarang2 tp ketara, bulu kening tebal = pendekata: HENSEM GILA. ‘A’ class punya jenis.) Habis sekolah dia ni Pramugara MAS… (hmmm… elok le tu.)

“Eh!! Apa le hang ni! Ade ke tulis camtu!??” sound Feruz pada aku… yg dari tadi dok terlentuk kushuk membuat ukiran dekat dinding (wall) tu… … Awin Love Fuad… … dengan selamba buat tak reti teruskan ukiran, aku slow je jawab ‘…alaaa… bior ler. Dia bukan tau pun…’

“Hey! Hey! Hey! Kat belakang tu! Sila beri tumpuan bila saya tgh mengajar ye.” Sound Cikgu kelas kami pula… (Raja Kechik namanya.) Baik orangnya. Kami semua memang respek dekat dia. Cuma… tak mo dengar cakap.

*sila klik pic. utk lihat saiz besar
Penghargaan buat Feruz sebab tak keberatan buat ‘rekording’ lagu2 cintan klasik yg aku mintak (kaset; side A 10 lagu, side B pun 10). 3-4 kaset plak tu. (dgn ini; di manakah konsentrasi kita terhadap pelajaran?… Hang; mas, aku; maz… heh he.) & hang juga yg memperkenalkan lagu 4U2C dkt aku… berlanjutan sampai aku pulak bertanya pd mazuin: ‘eh; awin tak minat 4u2c ke?’ … gilo.)

Salam hormat.

firnena chart Kepada sesiapa yg ada dan baru hendak mengetahui tentang Firnena, sekali-sekala saya akan selitkan ‘edisi perkenalan’ seperti artikel ini. Buat mereka yg sudah tahu atau lama mengenali firnena, terima kasih diucapkan. Lebih terharu apabila melihat nama-nama ‘lama’ – silih berganti muncul memberi sokongan (Like, Share dan sebagainya). Menandakan mereka ini masih setia bersama, walaupun setelah bertahun-tahun berlalu (TQ!).

Baiklah. Di sini dipaparkan snapshot (overview ringkas) yg didapati melalui facebook. Carta ini menunjukkan kategori / golongan yg sesuai dengan Firnena:

firnena sesuai utk semua

Hmmm. Not bad, isn’t it? Bermakna Firnena ini ternyata sesuai buat semua lapisan masyarakat. 😀

Terima kasih diucapkan kepada semua yg terbabit. Kerana bagi saya, berpandukan carta tersebut, memang agak ‘teruja’. Kerana ia bagaikan suatu pencapaian ‘perfeksi’. (Laagi bahhh… tolong… jangan nanti ada pula kalian yg mencebik merasa ‘firnena ini asyik mau sempurna saja. Asyik2 pure-perfection. Apa kalian fikir bagus sangat kah??!’ ~ Jangan bahh. Usah begitu.)

Apa-apa pun, firnena kalau boleh senantiasa mahu sajikan yg realiti. Dengan penyampaian benar, hasilnya nanti pula senang sekali berkesinambungan. Kekal lama. (Kekurangan itu adaaa.. tapi untuk apa sih mau pameri kekurangan? Apa ertinya begitu..?)

On the wayTechnique’ Income bulanan tahap RM300, 600 & 9.

ebook yg memberi cara untuk terus bermula; praktikal (no-nonsense).
Kelebihan ebook ini adalah:

  • Sediakan ‘Tools’ (webkit) supaya tak perlu tinggalkan ebook (rujuk ke tempat lain).
  • Sediakan real business supaya anda terus ada cara menghasilkan…
  • Gambarajah clear + penerangan step by step yg sangat mudah difahami.
  • Anda fikir setelah melihat serba-sedikit paparan page dan gambarajah; anda dapat teka (dah…) style tekniknya? …Tidak. Percayalah: anda takkan tahu selagi tak baca.
  • Praktikal kewangan yg membuatkan anda benar2 boleh (dan tahu) berurusan bagi menghasilkan…
  • Dihasilkan oleh beberapa individu yg terlibat secara direct dlm pekerjaan bank.
  • Ikuti panduannya; yg purata sehari dua boleh siap; kemudian terima income steady: tiap-tiap bulan, goyang kaki (tak buat apa). Serius. (ini Technique’, bukan teknik. Itu lah sebabnya… Lain.)
  • Cara profesional yg diubahsuai khas(!) jadi mudah; membuatkan seseorang yg tiada pengalaman apa pun, boleh faham dan buat.
  • … dan beberapa lagi! (Tak banyak, yg penting sahaja.)

Pic. di atas adalah paparan sebahagian dari muka surat raw ebook tersebut. Masih dalam proses pembikinan; dan diharap bersabar akan ke-siapan-nya.

Di stesen bas Taiping…

Ketika Fuad ke toilet sebentar (sambil menyuruh awin tunggu). Yg kemudiannya di dekati 2 saudara fuad (Shahrul dan Adi), kononnya sebagai ‘replacement’ (bodyguard… ceh.)

Awin: ‘Fuad hisap rokok tak?’
Shahrul: ‘Hisap!!’ (jawab dlm keadaan tergesa2 pantas, tercengang.)
Awin: (berkerut wajah, tenung shahrul serius sambil mengingati; fuad berulang2 kali bagitau tak hisap rokok.)
Shahrul: ‘ehh…! TAK!’. (jawab yg juga dlm keadaan tergesa pantas, tecengang.)
Awin: ‘Fuad ada awek lain?’ … (semakin serius awin men-interview shahrul.)
Shahrul: ‘ADA!’ (jawab dlm keadaan tergesa2 pantas, tercengang.)
Awin: (serius memerhatikan…)
Shahrul: ‘ehhh…! TAK DE!’

Tak lama kemudian fuad kembali… dan Shahrul dan Adi pula beredar; kembali buat hal masing2…

Sekadar artikel memorial (kenangan bersama) buat Shahrul (hensem boy) yg baru saja datang rumah (melawat, setelah lama tak nampak. Masih tak berubah rupa, sama je macam dulu). Dan Adi; yg adik bongsunya khalila melangsungkan perkahwinan baru2 ni di Ampang, KL.

Progress mengenai Planning R.

Yes, saya tahu. Memang agak lambat. Tetapi sekurang-kurangnya kita semua tau (+ pasti) arah tujuan kita: positif. Bermakna: sekalipun progress slow, fundamental bisnes lebih terjamin berbanding sebelumnya.

Kerana: kalau dulu banyak perkara yg terlepas pandang, sekarang banyak perkara diperbaiki, diteliti, dikesan dan ditangani lebih baik. Bak kata; terlalu banyak pengalaman (kerosakan lepas) berjaya diatasi, kemudian menjadikan pengajaran kepada masa depan (bisnes) yg lebih kukuh.

So, why worry?

Note: kepada semua terbabit, terima kasih diucapkan kerana masih setia bersama; bertugas. Seperti yg telahpun anda semua ketahui; I’m a man of my word. (Insyaallah.) Ahli, krew, partner yg tabah melalui perjalanan ketika detik susah dan senang ini, jangan susah hati… Relax… sabar.

Akan ada tugasan best menanti. Ini adalah detik directly berurusan dgn bos… lepas ni; semuanya mengenai pengambilan staff2 baru, ikut prosedur biasa (bekerja). Dan bos akan kembali hilang… tiada lagi pilih sesiapa utk pengambilan baru… Tiap2 terbabit ada position nya. Diharap dapat jaga sebaiknya, dan bersedia pikul tanggungjawab tugas sedaya termampu – demi kejayaan bersama.

Cuma kali ni nak buat betul2… elok. Dah malas nak kelam-kabut macam dulu dah. Dengan pernyataan ini, diharap semua bersabar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, August 28th, 2016
gplus ersantework section
Cuaca hari ini
August 28, 2016, 10:07 am
 

Cloudy
28°C
real feel: 36°C
current pressure: 1010 mb
humidity: 78%
wind speed: 0 km/h N
wind gusts: 0 km/h
sunrise: 7:09 am
sunset: 7:20 pm
Forecast August 29, 2016
day
 

Showers
32°C
 
salvation
s




computer skill

August 2016
M T W T F S S
« Jul    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
trademark
make money doing business
sponsored ads
Movies Pilihan.
youtube movies

a Tribute to Farid (TUDM).