‘ad, udah la. jangan le provoke sangat si aedy tu.’ – Joi, ketawa cool sambil menyatakan. Macam nak halang, tapi takde pun reaksi tu kat muka.

hah hah ha ha ha

desas desus mengenai ‘adik aedy’ jadi isu hangat seketika di kalangan member2… berpandukan 3 individu berambut panjang berjalan menampilkan diri di Mall2 tertentu dan salah seorang dari nya……. sebijik rupa aedy! Cuma nampak lebih macho, tinggi, rugged atau nak direct je; lebih hensem dari aedy, hampir dari segala segi!

hah hah hah ha ha ha ha

Dia adalah Syam. Junior setahun dari aku, joi dan aedy. Apa yg membuatkan bengang aedy bertambah, adalah kerana ingatkan 2 je… rupa2nya tambah lagi sorang… (jenis2 keturunan family high society… yg kalau keluar, jalan sana sini macam town tu diaorang yg punya. Bapak syam adalah polis pangkat executive, yg rumahnya lebih kurang mcm istana. Lokasi: seberang jalan dgn hotel casuarina. Senang cakap; anak orang kaya. Dalam bilik, penuh dgn patung star wars, transformer, the mask, structure / model kapal-terbang pasang sendiri, mahal2, serupa mcm toy2 yg aku dan joi ada… minat. Syam best friend Joi. Dia introduce kat aku)

Sekalipun hensem dan nyata lebih tinggi dan tough looking, lebih mewah, kaya; apabila berjalan, tengok sapa kat depan….. (orangnya pakai baju hitam, glove sekerat, rantai superman, seluar hitam dan boot koboi. baju lengan lipat… mcm biasa. rambut pulak; bukannya lebih panjang dan kemas pun… but still; he’s at Front.)

Dan apabila syam bertentang mata dengan aedy, dia cepat2 alih pandangan ke tempat lain… tunduk. (Seolah2 serta-merta tau; dia junior. And there is something not right going on around here… a pawn in senior game! Which; he knows… but distance away from asking. … Just don’t look at that senior aedy; and u’ll be safe… – langkah bijak syam meng-handle situasi apabila sedar2 diri terperangkap…)

hah hah hah ha ha ha ha

(Tak payah tengok muka dia pun dah dapat agak… memang bukan joi punya angkara – syam.)

Dan news spread like wildfire: ‘adik aedy’ terus menjadi isu hangat seketika… dan hanya ada seorang saja yg berani tampil secara direct; senyum + gelak di sebalik spek mata cermin, depan2… aedy. … di kala news itu berkumandang.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...