Part Jelajah adalah himpunan kisah2 pertengahan (pengembaraan mahirkan skill). Selepas episod Encounter! rasmi. → klik sini (untuk refer)

— Tentang Orang Kuat (Title, definisi makna)

‘Ad, dia tu Manager Bank Bumiputra (commerce). Sampai ke pagi dok dgn game itu je.. aku panggil dia abg Din je.’ – FaiJoi (Joi), salah seorang kawan rapat aku (‘orang kuat’); beritahu situasi di cyber cafe fair park yg kini aku berada dlm, termasuk memperkenalkan aku pada seorang customer yg gila dok habiskan masa main game starcraft. Joi part-time sini, dengan hampir seluruh masa ‘tidur’ bawah meja. Dibiarkan rakan2 termasuk abg Din tu jagakan kedai. (ada ka camtu??)

Selingan: ‘orang kuat’? Maksudnya; sesetengah member semulajadi, secara auto akan ada ‘trademark’ tu dan aku akan layan sebijik mcm dah lama kenal, seakan2 adik beradik. Malah, mungkin lebih rapat lagi (sebab free to diskus apa saja). Aku kenalpasti dgn penampilan fizikal dia. Contoh mcm Joi; bentuk badan, sebijik serupa macam aku; cuma dia rendah sikit. Rupa dan style pun serupa… cuma Joi jenis slow and steady, lembut berbicara. Tahap understanding pula; A+. Jenis toleransi tahap world class punya (listen, agree or not, dia calm. Steady… Takde marah2, kurang ajar atau merapu. Lagipun; anak pegaiwai tinggi MARA… lifestyle educated.) Ringkasan deskripsi: Highly Advance (Thinker)

Aku ada banyak member2 lain, tapi takkan mungkin tempat Joi dapat diganti, atau diambil. Macam mana bagus pun yg lain, tak boleh nak lebih atas dari Joi. Bukan aku tetapkan, tapi itulah; semulajadi. (‘Joi tu hensem…… aku mana boleh challenge dia.’ sambil tersenyum, dgn rela cakap sebab dia sendiri pun kenal Joi macam mana. – by JoeAndy)

Bak kata; Segalanya seakan sama dgn aku, style, rupa, cara faham, lifestyle, background family dsb. Cuma aku ‘Ketua’! Hah ha. (aedy pun pernah jealous dgn Joi. Joi tau tp saja buat2 tak tau… memang aedy tu walaupun nyata dewasa, tapi kalau dgn Joi – macam bebudak. Malas aku nak layan dan malas nak cerita pasal ni. aedy, pun ada title ‘orang kuat’ jugak… dan Joi perlu untuk keep it cool sebab aedy can be such a hostile character. Ganas. kalau tak kena gaya.)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...