Archive for the ‘My Personal Feelings’ Category

Heavy thought, think & remembering

thought

“I’m absolutely the Wrong Man!”

> Not the way I see it.

“I’m No Good…”

> You get used to it.

“I don’t want to get used to it.”

> I.Don’t.Give-a-Damn; What.you.want.

“What if I screwed things up?”

> Private

“Yes?”

> Dismissed.

On moment of thoughts; if anybody wanted to know; how I

truly feel; inside. Years. (A Decision of not mine: to

make. … argue about.)

— additional only, 2nd thought —

(“you want it? Take it. … Good luck.”)

Issues: to be or not to be…

Entranced

my maria

Just Me.

self

After all… how it is Not to become; Someone who I truly am(?)

Always Remember & sincere Pr

z-r

of course includes You. (Tempat / website ni nak lari dari spot light.
tak perlu lagi nak ramai tau. Penting; work get done.

Also; this place khas utk yg tertentu sahaja, special (persona’)

.

You know I hear You…

I wish… These are happy times. And we all be together; fly away from all the troubled days… and venture into the happiness, as though we earned it… convinced those troubled days; are sealed off; for good.

But…

Earned is a word not so easy; granted. And if we are to be in happiness along with curiosity about the troubled days are still going to haunt us, then that is Not: what You and I needed. (it’s like living live happy on borrowed times. And after what we’ve been through, We Both know: that certainly not worth it.)

I am not looking for new things. Although a bit quite, I am who I am; still holding on to my Words. For You. For Us. If anything new came up, then I’ll just have to politely decline… since what matters is what I’ve already spoke of and promises. (Breaking it, like breaking Myself. Apart. And I don’t want that.)

I have to wait. Recuperating. I need that. After all these years, only recently I realized how bad it is I neglected My own health. This is probably the 1st time in life, I’m paying attention for recovery. (Everybody need this kind of self-attention once in a life time). And trust Me, because I care, I’m doing it. I wanted you to see, what you want to see… (Mom already start saying; ‘oh, you look… different’. Followed with excitedly buy health food / products; encouraging Me to keep it up.)

This Good Look (let say if it is); are not for any other purpose. It was meant: for You.

So please, hold on.

m-gorgeous

Nemesis.

Artikel Nemesis ini sudah di-edit dan perbaharui dalam keadaan ‘Renew Version’ – sekaligus membuatkan edisi lama sini dilupus. Dipindahkan ke Site Upgrade ersante.com, untuk lewati sila ke – KLIK SINI


Advert

Business, in Love.

.. = X!     … =       Business, in Love..

Business, in Love … ~ (!)       / business, in love…

… Business, in Love.

Cuba teka; kepada siapa post ni ditujukan(?) … Clue: orangnya akan beri perhatian serius. Teliti. Kemudian akan tetap jugak dengan style dia. (2 dots)



awk, bila lagi nak real-kan posing cam gambor ni…? (biler??)

Whoops ~ Bukan Nak Berlagak.

Tetapi kerana Memori – Dedikasi buat Ayah Tersayang.

[Pic.] kenangan semasa nak bawak keluar Altisan White (brand new) dari Toyota. My Dad orang pertama rasmi.

Dengan berita kematian di sana sini, (news headline) – Ustaz Haron Din (76) dan Tan Sri Halil (71) khususnya, terbit rasa sayu… lalu aku peruntukkan masa mengingati serta memerhati ayah aku yg umurnya turut sama dalam lingkungan itu (70an).

Walaupun nampaknya… ok saja; sihat (normal kehidupan; drive, berkebun, travel, old man activity), tetapi dia kini dalam kategori mereka(2) yg ‘kepulangannya’ (menyahut seruan ilahi) – bila2 masa saja boleh terjadi. (anytime might happen.)

Oleh itu, artikel (posting) ini, aku dedikasikan kepadanya… Bagi aku, the best father a son could have. Sudah tentu; banyak kekurangan dan ketidaksempurnaan – semua bapa pun begitu. Namun, my father – sudah menjalankan yg terdaya dalam kehidupannya sebagai seorang ayah. Dia setia (loyal) hingga ke sudah; bersama keluarga (seluruhnya). Never to abandon.

[Pic.] sessi mengemas rumah; luar dalam termasuk my bike – cuci… oleh my pembantu. Dia yg jumpa gambar kenangan kat atas tu. Dok tengah mengemas jumpa… ~ (ingatkan slip bank je tereban… gambar pun sama!)

Sebagai seorang son (anak) pula; aku juga berusaha memastikan dia (dan juga mom); terjaga. Paling ketara usaha aku; adalah serius menjaga kesihatan (health) mereka berdua. Itulah sebabnya walaupun di ambang 70an, mereka masih mampu menjalani hidup seharian dengan agak baik. (Ada tetap ada: penyakit. Tapi tak ada yg serius sampai jadi beban atau terganggu aktiviti harian.)

Dan, dalam lifetime dia, ada juga detik2 dia merasa tengok anaknya (aku) – berjaya (pencapaian) sehingga ke tahap membuatkan dia rasa proud (bangga). At least ada. Walaupun takde le sebesar mana, sebagai seorang anak, aku berjaya jua meng-ada-kan detik2 sebegitu… (syukur).

Note: tentu sedih kalau takde langsung….. sebab he’s my one and only dad.

Selingan (ekstra) ~ work time….!

[Pic.] Post keramat; facebook. (Pecah Record: kalahkan semua post fb lain yg ada! – milik bisnes. Walaupun dah bertahun berlalu, masih ada yg sudi sharethank you!). Dibuat oleh Awak dan Saya(!) Bersama.

[Pic.] usaha menjadikan tugasan product & delivery berdaya aktif (dan berharap capai target: lancar sepenuhnya) tetap diteruskan! Salah seorang penolong berkaliber (personal assistant) sedang tekun menangani dan menguruskan pesanan para pelanggan sekalian. (layanan yg cukup terperinci dan sopan pada semua customer. Treat each customer with respect: detail explanation & way to solved.) Dah cakap dah: Don’t worry. Dah bertahun-tahun: pesanan sah sentiasa dipastikan hantar dan terima. Tanggungjawab.

Luahan Keikhlasan Hati

Kepada ‘sesiapa yang merasakan penulisan ini utk dia’ –

Kalau awak sedang baca halaman ni, terima kasih saya ucapkan sebab sudi bertandang. Selamat Hari Raya Aidilfitri. Semenjak serius dalam kerjaya, secara tak sedar, saya telah kembali menjadi diri saya yang asal iaitu: seorang lelaki pemalu yang sukar bergaul mesra beramai-ramai kalau tk ada sebarang tugasan atau urusan. Mungkin sikap saya ni akan mengakibatkan saya terlepas peluang terhadap ‘cinta’ saya…tetapi; apa nak buat..itulah saya yang sebenarnya. (namun sorry ye: selagi saya tk mati, tkde ‘chance’ saya nak lepaskan awk mcm tu saja…) Saya tak berapa tahu cara nak menonjolkan diri sesuka hati… Saya bagaikan bayang2 yang menyorok memerhatikan orang yang saya sayang…saya agak tak suka sikap saya ni..sebab sikap ni tak termasuk dlm kategori ‘gentleman’…tetapi sekali lagi; itulah diri saya yang sebenar…pemalu & penyendiri walaupun rambut dah diliputi ‘putih2’…

Maafkan saya kalau tak pandai ambil hati awak…apa jua pemberian saya kpd awak; ia amat bermakna bagi saya kalau pemberian itu dapat membantu atau menyenangkan awak. Walaupun ianya tak seberapa, tetapi pemberian sebegitu; hanya akan saya berikan kpd orang yang penting di hati saya…Jangan anggap awak ada apa2 terhutang budi kpd saya. Kerana bagi saya; duit boleh dicari, tetapi kasih sayang sejati – hanya datang melalui kurniaan Allah..(dan tidak semua berpeluang menerimanya. Hanya insan terpilih sahaja (tidak kira lelaki atau wanita).

Penulisan di blog peribadi ni saya karang utk mereka yg sudi membaca. Untuk awak, bila dah baca; baca semula penulisan teratas ini supaya awak sedar: segala penulisan sebelum ‘yang ini’ – adalah penulisan di masa lampau…salah satu cara yg mampu saya buat utk mengubat hati yang sunyi.

Wassalam. Take care.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, October 19th, 2019


Cuaca hari ini
October 19, 2019, 12:32 pm
 

Partly sunny
31°C
real feel: 38°C
current pressure: 1010 mb
humidity: 70%
wind speed: 7 km/h N
wind gusts: 7 km/h
sunrise: 6:57 am
sunset: 7:00 pm
Forecast October 20, 2019
day
 

Thunderstorms
32°C
 
salvation
s


☕ files | records
trademark

wrn
sponsored ads

adrs.Patriotic
kesetiaan

loyalty Dedicate to Farid.
Always in memory (arwah) T.U.D.M (Tentera Udara DiRaja Malaysia), Foreman (car & motorcycle, computer hardware), Sasterawan, & a Loving son.