Archive for the ‘My Personal Feelings’ Category

Nemesis.

Artikel Nemesis ini sudah di-edit dan perbaharui dalam keadaan ‘Renew Version’ – sekaligus membuatkan edisi lama sini dilupus. Dipindahkan ke Site Upgrade ersante.com, untuk lewati sila ke – KLIK SINI


Advert

Business, in Love.

.. = X!     … =       Business, in Love..

Business, in Love … ~ (!)       / business, in love…

… Business, in Love.



awk, bila lagi nak real-kan posing cam gambor ni…? (biler??)

Whoops ~ Bukan Nak Berlagak.

Tetapi kerana Memori – Dedikasi buat Ayah Tersayang.

[Pic.] kenangan semasa nak bawak keluar Altisan White (brand new) dari Toyota. My Dad orang pertama rasmi.

Dengan berita kematian di sana sini, (news headline) – Ustaz Haron Din (76) dan Tan Sri Halil (71) khususnya, terbit rasa sayu… lalu aku peruntukkan masa mengingati serta memerhati ayah aku yg umurnya turut sama dalam lingkungan itu (70an).

Walaupun nampaknya… ok saja; sihat (normal kehidupan; drive, berkebun, travel, old man activity), tetapi dia kini dalam kategori mereka(2) yg ‘kepulangannya’ (menyahut seruan ilahi) – bila2 masa saja boleh terjadi. (anytime might happen.)

Oleh itu, artikel (posting) ini, aku dedikasikan kepadanya… Bagi aku, the best father a son could have. Sudah tentu; banyak kekurangan dan ketidaksempurnaan – semua bapa pun begitu. Namun, my father – sudah menjalankan yg terdaya dalam kehidupannya sebagai seorang ayah. Dia setia (loyal) hingga ke sudah; bersama keluarga (seluruhnya). Never to abandon.

[Pic.] sessi mengemas rumah; luar dalam termasuk my bike – cuci… oleh my pembantu. Dia yg jumpa gambar kenangan kat atas tu. Dok tengah mengemas jumpa… ~ (ingatkan slip bank je tereban… gambar pun sama!)

Sebagai seorang son (anak) pula; aku juga berusaha memastikan dia (dan juga mom); terjaga. Paling ketara usaha aku; adalah serius menjaga kesihatan (health) mereka berdua. Itulah sebabnya walaupun di ambang 70an, mereka masih mampu menjalani hidup seharian dengan agak baik. (Ada tetap ada: penyakit. Tapi tak ada yg serius sampai jadi beban atau terganggu aktiviti harian.)

Dan, dalam lifetime dia, ada juga detik2 dia merasa tengok anaknya (aku) – berjaya (pencapaian) sehingga ke tahap membuatkan dia rasa proud (bangga). At least ada. Walaupun takde le sebesar mana, sebagai seorang anak, aku berjaya jua meng-ada-kan detik2 sebegitu… (syukur).

Note: tentu sedih kalau takde langsung….. sebab he’s my one and only dad.

Selingan (ekstra) ~ work time….!

[Pic.] Post keramat; facebook. (Pecah Record: kalahkan semua post fb lain yg ada! – milik bisnes. Walaupun dah bertahun berlalu, masih ada yg sudi sharethank you!). Dibuat oleh Awak dan Saya(!) Bersama.

[Pic.] usaha menjadikan tugasan product & delivery berdaya aktif (dan berharap capai target: lancar sepenuhnya) tetap diteruskan! Salah seorang penolong berkaliber (personal assistant) sedang tekun menangani dan menguruskan pesanan para pelanggan sekalian. (layanan yg cukup terperinci dan sopan pada semua customer. Treat each customer with respect: detail explanation & way to solved.) Dah cakap dah: Don’t worry. Dah bertahun-tahun: pesanan sah sentiasa dipastikan hantar dan terima. Tanggungjawab.

Luahan Keikhlasan Hati

Kepada ‘sesiapa yang merasakan penulisan ini utk dia’ –

Kalau awak sedang baca halaman ni, terima kasih saya ucapkan sebab sudi bertandang. Selamat Hari Raya Aidilfitri. Semenjak serius dalam kerjaya, secara tak sedar, saya telah kembali menjadi diri saya yang asal iaitu: seorang lelaki pemalu yang sukar bergaul mesra beramai-ramai kalau tk ada sebarang tugasan atau urusan. Mungkin sikap saya ni akan mengakibatkan saya terlepas peluang terhadap ‘cinta’ saya…tetapi; apa nak buat..itulah saya yang sebenarnya. (namun sorry ye: selagi saya tk mati, tkde ‘chance’ saya nak lepaskan awk mcm tu saja…) Saya tak berapa tahu cara nak menonjolkan diri sesuka hati… Saya bagaikan bayang2 yang menyorok memerhatikan orang yang saya sayang…saya agak tak suka sikap saya ni..sebab sikap ni tak termasuk dlm kategori ‘gentleman’…tetapi sekali lagi; itulah diri saya yang sebenar…pemalu & penyendiri walaupun rambut dah diliputi ‘putih2’…

Maafkan saya kalau tak pandai ambil hati awak…apa jua pemberian saya kpd awak; ia amat bermakna bagi saya kalau pemberian itu dapat membantu atau menyenangkan awak. Walaupun ianya tak seberapa, tetapi pemberian sebegitu; hanya akan saya berikan kpd orang yang penting di hati saya…Jangan anggap awak ada apa2 terhutang budi kpd saya. Kerana bagi saya; duit boleh dicari, tetapi kasih sayang sejati – hanya datang melalui kurniaan Allah..(dan tidak semua berpeluang menerimanya. Hanya insan terpilih sahaja (tidak kira lelaki atau wanita).

Penulisan di blog peribadi ni saya karang utk mereka yg sudi membaca. Untuk awak, bila dah baca; baca semula penulisan teratas ini supaya awak sedar: segala penulisan sebelum ‘yang ini’ – adalah penulisan di masa lampau…salah satu cara yg mampu saya buat utk mengubat hati yang sunyi.

Wassalam. Take care.

Cinta?

Dalam perjalanan aku ke semerata sana sini mahupun di dunia internet dan juga TAK…aku dapati sebenarnya kaum Melayu ni (aku Arab…ceh…), sembunyi2 minat pasal bidang ‘cinta’. Ada beberapa blog yang aku jumpa peratusannya tinggi pelawat sebab ‘menampal’kan soal cinta di posting utama. Tapi sebenarnya……(eh kejap, nanti sambung…ada org datang plak..Hishh!!! Kacaunya!)

Demi Cintaku Padamu


Surat Cinta Ahmad Fuad

Khas, buat yang TerIstimewa

Semoga berada dalam keadaan sihat, tenang melalui kehidupan seharian…

Iye. Boleh di katakan sudah sekian lama saya menghilangkan diri. Saya hilang kira sebab detik sepanjang kehilangan saya itu, penuh di isi dengan penderitaan, kesedihan, kesakitan, kesengsaraan, kesunyian serta kerinduan yang amat sangat. Kalau awak di tempat saya, adakah awak akan ‘memangkah’ kalendar mencatat memori berkenaan hari-hari yang telah di lalui? Bagi saya, saya hanya membiarkan ia berlalu sehinggakan sudah tertanam dalam diri: ‘jangan di-tanya tarikh pada aku’ sebab aku tak ingat. Aku khuatir tidak akan dapat memberi jawapan tepat. Seeloknya kalau kamu seseorang yang mementingkan haribulan, tanya saja pada orang lain.

Begitulah. Setiap hari aku rempuh tanpa apa-apa perancangan mengikut jadual waktu. Bagiku, setiap hari adalah satu lagi hari yang terpaksa di-‘hidup’ dan tabah menghadapi apa jua yang mendatang. Disamping itu, mencari kekuatan menyiapkan kerja-kerja yang bertaburan terbengkalai di sekitaran ku.

Tapi yang sebenarnya: saya sendiri tak pasti; sama ada saya, atau awak yang menghilangkan diri Nampaknya; kita sama-sama hilang

Fantasi Bulan Madu


“Demi Cintaku padamu, ke mana pun kau kan kubawa…
Ke hujung dunia ke bintang kejora…
Demi Cintaku padamu; ku korbankan jiwa dan raga,
Biarpun harus kutelan lautan bara…

Bulan Madu di awan biru, tiada yang menganggu…
Bulan Madu di atas pelangi; hanya KITA BERDUA!…
Mengecap nikmat cinta…yang putih tak terbanding sesuci embun pagi….

Andai dipisah! Laut dan pantai…
Musnahlah ilham!!!…Hilang pedoman…
Andai dipisah, cahya dan bulan.
Gelap gelita!!!…PUNAH asmara…”

Dari petikan ‘dasyat’ gitar solo Hillary Ang, nada intonasi Amy Search yang menaikkan bulu roma, irama yang mampu ‘membawa jiwa’ hinggalah ke lirik yang sungguh powerfulIni-lah lagu slow rock terbaik pernah Malaysia ada…Ia telah berjaya membuatkan golongan mat cintan dan tak mat cintan; mengenalinya. Sini aku sertakan video clip lagu tersebut (yg ori punya diaorang duduk dlm kapal terbang.)



PS: Aku menyaksikan konsert diaorang di Taiping…lama dahulu. Dan, untuk sesiapa yang pernah mengalami peristiwa cinta sejati; tentu tahu bahawasanya lirik lagu tersebut adalah benar belaka. Semoga menghayati!

Ardmad…

It has been a long time……

Yes, and I thought I was dead already…But sadly; I’m still alive. And truthfully; I don’t know why. Never mind about we human must endure life and struggle towards our fate made by God. Sure. I believe that is everybody reason (regardless of whether they realize it or not). But again, seriously; what the heck I’m doing on this dank earth?

I hate Propecia!

Propecia, viagra, meridia, vicodin or whatever, I hate those! These are the kind of spammers who gonna leave your blog with a wide, nice, toothless smile in your comment box. Why are these people always use these kind of marketing method to promote their products? They are worser than any other spammers there is. I guess that; they never learn the right way because they are too obsessed with getting their p#@^e$$! up. If you are one of those who brought bucket of pills or any other pharmaceutical item to be promoted here, then I suggest you hit the road. Or I will personally scope your head with that bucket of yours!

For you who are not the type as described, and someday thinking about setting up a blog (especially in WordPress), then you will encounter these kind of spam in your early days. Block it. Using the Akismet plugin which come with the standard installation of WordPress. (Yes. People are too lazy to install it even if it’s free. Because it requires the API key which needed you to create an account with the WordPress.com, not the org. Me myself only install it after month of months; after those damn comments seldom hit my blog.) Don’t block it; if you are so, so lonely that killing yourself might seems the only way. At least, those sweet lies (given by the propecia, viagra, vicodin etc.) will light your days up a bit. (At the end, you will die anyway…because sooner or later, you will burst in anger looking at those sweet lies every now and then. You will shoot the monitor (first, if you intend to use a gun), and then you will SHOOT yourself!)

Note: If you are in the category of using the proper way (by using Adwords or any other user friendly approach), then I apologize. Don’t add to your marketing campaign with the like of what I’ve just described above. I do admit that people sometimes (or truthfully; most of the time), needs medication (drugs, I suppose). But again; don’t screwed your own business by implementing these kind of spam tactics.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, October 23rd, 2017



Cuaca hari ini
October 24, 2017, 12:48 am
 

Mostly cloudy
29°C
real feel: 34°C
current pressure: 1010 mb
humidity: 78%
wind speed: 4 km/h N
wind gusts: 4 km/h
sunrise: 6:56 am
sunset: 6:58 pm
Forecast October 25, 2017
day
 

Showers
32°C
 
salvation
s


☕ files | records
trademark


wrn
sponsored ads

adrs.Patriotic
kesetiaan

loyalty Dedicate to Farid.
Always in memory (arwah) T.U.D.M (Tentera Udara DiRaja Malaysia), Foreman (car & motorcycle, computer hardware), Sasterawan, & a Loving son.