Archive for the ‘The Pro Way’ Category

Business, in Love. Part II


Undeniably ADRS! (True to its word.)

adrs.com.my: Your Choice of Excellence. || Pilihan Anda untuk Persona.

Dengki


serangan virus

Hosting client aku (termasuk hosting aku sendiri) pernah diserang virus…Penghujung tahun 2009 macam tu. Ya. Itulah apa yang aku nak luahkan. ‘Seseorang’ pernah inject virus ke dalam hosting aku dan tugas mencuci bersih virus tu dari terus berada dalam hosting aku, masih belum habis sampai ke hari ni…Aku terpaksa pening kepala meneliti segala file semata-mata nak pastikan benda jahanam tu dihapuskan sepenuhnya.

First day kena serang dulu, memang tak perasan. Bila masuk dan tengok website nampak okay je, tak de benda. Tapi yang buat ‘suspicious’ tu bila tengok carta pelawat masuk. Nombor tu berenti tak bergerak2 punya lama. Sedangkan mustahil nombor pelawat masuk tak bergerak2 punya lama camtu. Aku buat keputusan masuk balik ke website dan ‘scroll’ down ke bawah…habis hancur lerai bahagian bawah page tu! Code catitan pelawat musnah! Bahagian atas website masih kemas elok tapi bahagian bawah…ya Allah. Seumpama: badan kita tinggal sekerat je sampai kat pinggang. Masa tu jugak aku suspek ada orang ‘pe-dajai’ aku. Jenuh aku bertengkar dengan syarikat hosting tuduh diaorang lalai, cuai dan bertanggungjawab. Aku marah kata ada orang dalam buat hal suntik virus dalam bisnes aku. Ni kes serius geng! Habis kerja rezeki kena kacau. Sumpama kedai dibakar. Maunya aku tak melenting?!

Masing2 tuduh menuduh masa tu…At last, aku dah malas nak bertekak. Aku repair kerosakan tu siang malam tak tidur (kesian client aku…tak pernah pun buat salah dan penaya orang. Tiba2 kena khianat sampai mcm ni…). Disebabkan aku seorangh profesionalis bertanggungjawab, aku teruskan usaha membaikpulih tak kira apa. Kalau aku tak repair, kerjaya seseorang ibarat telur dihujung tanduk. Dengan mencekalkan hati serta bertawakal pada Allah, aku sempurnakan tugas sehingga segalanya beroperasi seperti biasa semula. (sekurang-kurangnya…)

Punya panas hati aku sampai ke hari ni tak habis sebab mengenangkan masih ada virus yang dok tinggal. Hari ni saja dah lebih kurang 20 ekor aku buang dan alhamdulillah; mana2 yang dah disapu, insyaallah tak tumbuh semula. Pikir punya pikir, akhirnya terdetik kat fikiran aku; cuma kemungkinan besar ada seorang sahaja yang akan buat mcm tu: Dia ni hah! (dirahsiakan). Haramjadah tu la suspek utama aku sampai susah nak padam hingga ke hari ni!

Cerita dia bermula mcm ni; aku pernah berurusan dengan dia lama, lama dulu…Aku beli ‘produk’ dia sebab dalam offer tu, ada sesuatu yang aku ndak. Iaitu; sistem AutoResponder. Software tu, adalah seperti Aweber, GetResponse, IContact di mana sesiapa yg guna kena bayar sekurang-kurangnya $10 dolar sebulan (bukan RM tau!). Itu paling cikai. Kalau serius berbisnes, kena bayar at least $30 dollar SEBULAN to keep in touch dengan customer tanpa ‘slek’ (masalah). Memang diaorang semua ni kena buli dengan syarikat Autoresponder yang muncul ketika ni yang rata2 semuanya bagaikan ketagih hisap darah orang. Syarikat ni semua buat duit dengan servis yang memerlukan pelanggan kekalkan pembayaran setiap bulan.

Yang aku plak; aku dapatkan sistem tu dari orang yang aku beli tuh…Dan aku diberi hak kebebesan penuh nak buat apa saja dengan sistem tu. Tak ada curang atau tipu sini. Aku beli secara sah. Tapi aku ni kan ke Developer?…Bila aku dah dapat benda tu, aku godam, godam, modified sana sini sampai jadi aku punya…Sistem tu sekarang ni elok cantik berfungsi dan aku pasang pada website client yang berurusan dengan aku. Client aku tak perlu guna khidmat cekik darah yang kena bayar $30 dollar sebulan (atau RM120 mcm tu) nak keep in touch dengan prospek. SAVE banyak tu! Bayangkan.

Tapi aku ingat mamat ni sudah dengki dengan aku la…Mungkin dia bengang aku modified autoresponder tu lebih dahsyat dari dia. Bengang punya pasal, langsung dia suntik virus dalam hosting aku. Bla lah…Autoresponder tu bukannya dia yang buat pun. Aku belek punya belek aku jumpa copyright mengatakan sistem ni asal dia milik seorang mat salleh dan dijual dengan harga $49 dollar satu! Feww!! Mahal tu. Maknanya; dia yang terlebih dahulu ambik orang punya lepas tu jual kata dia punya. Budak mentah boleh la nak cong…Dan yang buat dia ni jadi suspek aku adalah; dulu, ada sekali aku pernah mintak tolong dia tengok2kan autoresponder tu. Aku bagi la dia password hosting supaya dia boleh check. Dan bodohnya aku sebab; aku tak sangka langsung dia tergamak nak suntik virus dalam tu…selepas setahun macam tu! Makna; lepas setahun bila aku dah ingat2 lupa, baru dia taro…Aku terlupa nak tukar password sebab aku ingat orang macam dia jujur berbisnes. Lagipun, bidang dia dan bidang aku lain. Langsung takde kena mengena. Ibarat aku ni langsung tak de kena mengena dengan saingan yang kemungkinan terlibat dengan perniagaan dia. Tapi hantu…manusia ni kalau dah dengki khianat, tergamak sampai nak bubuh racun dalam periuk nasik orang.

Begitulah kisah aku…Aku jenis yang tak suka campur urusan orang lain dan tak suka nak menyibuk menjatuhkan orang. Semakin lama, bila difikir-fikirkan balik; pernyataan yang mengatakan melayu ni suka dengki mendengki antara satu sama lain ada kebenarannya. Contoh la; kalau kita terdengar atau baca pasal tu, kita selalu akan tersenyum dan anggap perkara tu main2. Seolah-olah seloroh khabar angin melayu ni susah nak maju sebab suka dengki dengan kaum sendiri. Tapi bila diri sendiri terkena; ketahuilah bahawasanya perkara ni bukan lawak. Tak lawak langsung. Sapa2 yang tergelak senyum dengar pernyataan tu; barangkali orang tu-LAH yang sebenarnya macam tu.

Orang yang dah pernah terkena macam aku dan client, menadah tangan bersyukur sebab berjaya diselamatkan. Aku tak nak le mendabik dada kata aku dasyat tapi; kalau client aku tu upah orang lain, belum tentu bisnes dia berjaya diselamatkan. Perniagaan komputer ni penting mempunyai seorang ‘konsultan’ yang mahir (Pro) sebagai back-up. Tanpa konsultan macam tu, memang ter-amat, amat susah-lah nak maintain. Tak percaya? Bukak le bisnes internet hari ni dan tengok apa jadi….Sebab hanya melalui kenyataan sahaja yang akan mengajar erti realiti sebenar!

Pro-Chieving

Yes. 2011 opening up. So far, my daily income to spent freely without any string attached; RM60! Depends. Yesterday alone was RM130, and today is RM90. (RM60 is for a safe par so that I don’t have to explain how much the figure for each day.) I also earns from my main business which gives me steady income of RM2,200 per month minus the ‘roll-up’ capital for maintaining the business.

Show off here? Nah…for me, that kind of income is enough for a guy like me; who’s kept his profile as low as possible. Means; I don’t get involve in something that I have to take debt on my shoulder for years to come. I don’t give a damn about some highly expensive car if only to pay for the front end, and then get sweated filling up its gas. Of course if I’m to attach to the beautiness of world; then sure RM60 per day couldn’t take me anywhere except for a cup of coffee…

Well, most people are not me. I’ve met LOTs who throwing away hundreds a day and still can’t afford to have a decent motorcycle for the sake of easy transport. Generally, there are two kinds as described: the one who spent on debt (buying classy things to make themselves looks good) and the other; who can’t control their addicted to drug habits. It is not the expertise or effort of finding and making money that make them stuck, but the the poor money management skill they lacked. That’s all. Most of them won’t listen and give a damn about how to manage their income for their own good. Every advice given is just like spitting into the gutter.

So, hundreds a day won’t save your ass if you have desire so high kicking your own butt stumble down hard becoming its slaves. How to do that? Neglecting your desire and save your ass? Truthfully; I don’t know…So far, I’ve manage to work my way out by earning a decent enough income to fulfill mine (the one that I can afford only). Cheers!

PS: Seriously; both picture; Acer Aspire Notebook and the Acer Touch Screen, are mine. What kind of computer would you want more if you’ve been in the computer related business field? (Ok. Mac. Apple Macintosh. It is only because it’s not available at the time I want to buy – so, I’ve replaced it with my old time favorite; Acer expensive!) – and both equipped with original virus protection from Avira and original CuteFTP from GlobalScape (files transfer program, which FileZilla act as the main choice if come out with free). And both make me love my computers even more! Next: a NEW car!

businessman

Actually I don’t know what to write tonight…but I don’t know; why I write anyway? Probably because that: I’m in Love. And the person who took my heart; disappear into thin air…I love her so much. My heart keep calling her every second (or even millisecond); in my life, in my sleep. My face resemble a pale feature. Although I walk and look alive as everyone else, but the truth is: I’m not. I have reached the level where I don’t actually care whenever I still woke up the next time I sleep. In my sleep, I’m in pain. In my wake, I’m in pain. Since I was a child, I’ve been dreaming of some woman who can truly make me fall in love – spend my life with her, take care of her, cook with her, story-telling with her, on vacation with her, share my dream and hopes, love her…LOVE her…but when she truly appears in my life, she took my heart, ran away with it and disappear into nothingness; as though nothing worth it, nothing important has come out between us, our fate of meeting is just a coincidence – nothing more than that. I’m just some guy by the street that can be forgotten when time passes by…I’m no difference than those who are at low level self-esteem. I’m someone who can be erased just by going out with some security guard or somebody husband. That’s the woman I love after 30 years of waiting, hoping and preparing.

Now I have (a lot of) money….I can make more and more. But the pain that struck me, makes me spend more and more. My money disappear into thin air…That should have been my marriage for happiness money…but now it became an income for my self-destruct. I don’t feel the money. I don’t feel encourage seeing those money pour in everyday into my account. I even let $60 – $90 burn away into someone else account (which is; my money – a one day income) without bother to ask that person about it. My family think I’m a successful- to-be-businessman. Yes. I am. But becoming that person has its price to pay – and that is to be me

Note: You’re a good and loving woman. Deep down inside; I know you are…It is just my frustration that picture you bad…happy burthday (my love…I’m in tears.)

Don’t Go and Meet Sam!

That is what I write (carved?) at my desk, tonight. To remember myself not to go and see this guy if nothing really important occurred. He is one of my long time best friend. His home is just ‘across the street’ (nearby). We seldom met and that got to stop. At least, on my part, I must try avoiding him at much cost. Because he never grew up. He’s a good guy but at the same time; a very bad guy…(bad enough to have experience spending time in jail.) I could say that; we’ve been friends enough to see each other downfall and getting up. The problem is; this guy always, I mean always, talk crap. All his says is meaningless! By the time I decided to wrote this, then you know that I have reached my fed-up level to the limits! I’m beginning to hate him. I hate his smile. I hate his voice. I hate his story which is full of fantasy with almost zero doing. Both of us is a grown up adult (with lots of grey hair coming up) but still; he’s trapped in the papa telling you a bedtime story. He got wife and kids, but his life resemble those who doesn’t. Shit! I really hate him tonight. He even have the gut to call me a thief into finding my life income. He said that; if I don’t have my skills (which is right now), I’m just one of those scoundrels whose qualification only suits the need of public service (such as retired security guard, pigeon bread seller, supermarket salesman, government trash collector etc). He accused me of someone who trick people on the internet to make money. He is totally dumb about internet or anything related to computers. He doesn’t know how to speak english. He doesn’t know how to write. But he think he’s smart because of the way he thinks. Personally, I admit he is a rather bit mind active and fluent when talk in public. People sometime impress with the way he come out with something. But then; talking without any real skills involved is just like mama who doesn’t know how to continue papa story. (Waste of time.) He did have skill though; in car spray painting, touch-up, makeover (and some others that related to car). But he failed when the time comes to prove his worthiness. Couple of years ago, he’d shut down his bunk due to a very, very bad management, including his skill serving up his customers need. God have given him a chance and he failed. And he never admit it. He said that the ordeal befallen him is not even a beginning stage of his life. What the hell? You open up a business and then shut down just like that for fun? Losing money, time, inviting people anger (because of very poor performance) is simply just a matter of joke of life? What kind of person are you? You didn’t think about your kid? Your wife? Family?

That’s it. Enough for me. I have skills and I’ve made Profession with it. Means; that my skills are serious enough to be able to support my day life. Not to be making fun of. Tonight I have decided that between us, there is a very huge gap. Sam’s have proved to me that he is more toward worthless than worth to be friend with. He talk thrash, harsh and his attitude is somehow, ‘evil’…I could bash him, punch him, strangle him down to his knees but what’s the point? He’s my friend and I don’t want to spend time in jail just because of an ex-jailer (if I accidentally put him out of his misery). It is best that I avoid him at all cost and continue with my life. I’m gonna leave him. It’s done. We’ve been friends for many, many years. We are not the same. Deep down in my heart, I’m a lovable person. Although my personalities seems (a little bit) harsh, but the truth is; I’m a responsible man. I know when and what between to be serious, and to take a break (relax…). And this guy named Sam seems to doesn’t know the difference. Ta-taa…

The Hard Journey to be the Original

At last, I’m here. At last, I will uncover the truth…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, August 18th, 2017



Cuaca hari ini
August 18, 2017, 3:03 pm
 

Mostly cloudy
31°C
real feel: 40°C
current pressure: 1010 mb
humidity: 65%
wind speed: 11 km/h SSE
wind gusts: 11 km/h
sunrise: 7:11 am
sunset: 7:23 pm
Forecast August 19, 2017
day
 

Partly sunny with thundershowers
31°C
 
salvation
s


☕ files | records
trademark


wrn
sponsored ads

adrs.Patriotic
kesetiaan

loyalty Dedicate to Farid.
Always in memory (arwah) T.U.D.M (Tentera Udara DiRaja Malaysia), Foreman (car & motorcycle, computer hardware), Sasterawan, & a Loving son.