Archive for the ‘Work Dept.’ Category

desk front

That way, please

a Beyond Kaunter

in relax
Yes. How may I help?

the doctor, is in…

a Lad
Patient Section → Psycho’advice. Pronounce ☛ sick advice (treatment).

Section: Technical.

adrs-tech

tribute to Adrs.Tech & eiLham Design.

Pleasant View

sphinx
Pyramid related (artificial)

Work in Progress

Be back for more…

My_Beach

cuti

environmental top

environmental
… top Down.

Creeping slow…ly. For closer engagement. So you can see clear; how dark, polluted their shit is. This is not their first day doing. Everyday – before this pic. finally made it up ↑ (honestly, it became so openly clear; at the time that news glove highlighted. I can’t remember they conduct this kind of behavior before. I mean; visible for public viewing.)

railway

Rail A Way Track.

Entertaiment_News Community

news

— Intended Msg —

lu tau la; lawak arab brutal brutal. gua tulis statement susulan, contoh mcm 90+ 80+ di fb tu, sebab tak mau sesiapa tak berkenaan: te’rasa’. (nanti org ingat gua ni macam leceh pulak nak jaga mak bapak). Sedangkan dlm kepala gua solid melekat tak lain tak bukan; si-2 tu sahaja.

— for Sensitivity Purpose —

Notes: adik sedara gua yg kerja Jabatan Kimia tu paling dahsyat ‘lawak’nya. (gua sendiri pun rasa mcm nak tempeleng je…. se-das. dulu le.

no.hard.feelings.

skg dah berubah le kot; dia. harap2 nye le. sb in future; will work together. (org yg ber-kredibiliti berdisplin mcm tu; rugi le tak serap, kerja. | dia ni bkn mcm yg sorang lg tu.) kalau le dia tau lu 2 takat kena dgn gua je; buat kena gelak je….. dia punya ‘ayat teguran’ – 90% lagi Up! ‘setakat dia ni je? si ad tu?? dia level secubit je.’ – kata dia le: kat lu two.

peghujung ayat penutup: gelak sakan. (version dia: kah kah kah.) yg ni tujuannya memang 100% nak menyakitkan hati. (bayangkan; lu org kena dgn dia… puuuhhh(!)

– (based on true story. ada sesiapa nak verify, dipersilakan. help yourself.)

Environmental

seasoning-burn

Semasa menjalani Outdoors activity (tugasan), beberapa perkara sempat diberi perhatian (take note).

  • harga kerang kini mencecah RM18 sekilo di market besar (superkinta). Berpandukan list pembelian lepas, itu suatu kenaikan $ luarbiasa. Tiada tawar-menawar. Penjual rata2 not in the mood.
  • Persekitaran & Jalanan; agak kosong. (Streets are of bit empty.) Ramai memilih untuk indoors.
  • Tidak diketahui apakah warna oren-kekuningan dalam gambar tersebut. (Juga; stripe merah di tengah2 tu.) Tidak mustahil macam2 ‘benda’ boleh muncul di kala cuaca meningkat ke kadar: Extreme, hot. Oleh itu, tiada apa nak dihairankan kalau di waktu malam, ter-snap-shot pic ‘benda’ lain pula…

Peruntukkan masa diberi untuk bersikap tenang, relax & steady. Berhati2, lebih teliti (serta matang) dalam pengendalian urusan; kali ini (berbisnes). Kisah lalu menyaksikan anger (amarah) dan tergesa-gesa tahap Extreme – diakhirnya membawa kepada padah dari Puncak, ke ‘The Fallen!’

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, October 19th, 2019


Cuaca hari ini
October 19, 2019, 12:35 pm
 

Partly sunny
31°C
real feel: 38°C
current pressure: 1010 mb
humidity: 70%
wind speed: 7 km/h N
wind gusts: 7 km/h
sunrise: 6:57 am
sunset: 7:00 pm
Forecast October 20, 2019
day
 

Thunderstorms
32°C
 
salvation
s


☕ files | records
trademark

wrn
sponsored ads

adrs.Patriotic
kesetiaan

loyalty Dedicate to Farid.
Always in memory (arwah) T.U.D.M (Tentera Udara DiRaja Malaysia), Foreman (car & motorcycle, computer hardware), Sasterawan, & a Loving son.