Archive for the ‘Work Dept.’ Category

Pleasant View

sphinx
Pyramid related (artificial)

Work in Progress

Be back for more…

My_Beach

cuti

environmental top

environmental
… top Down.

Creeping slow…ly. For closer engagement. So you can see clear; how dark, polluted their shit is. This is not their first day doing. Everyday – before this pic. finally made it up ↑ (honestly, it became so openly clear; at the time that news glove highlighted. I can’t remember they conduct this kind of behavior before. I mean; visible for public viewing.)

railway

Rail A Way Track.

Entertaiment_News Community

news

— Intended Msg —

lu tau la; lawak arab brutal brutal. gua tulis statement susulan, contoh mcm 90+ 80+ di fb tu, sebab tak mau sesiapa tak berkenaan: te’rasa’. (nanti org ingat gua ni macam leceh pulak nak jaga mak bapak). Sedangkan dlm kepala gua solid melekat tak lain tak bukan; si-2 tu sahaja.

— for Sensitivity Purpose —

Notes: adik sedara gua yg kerja Jabatan Kimia tu paling dahsyat ‘lawak’nya. (gua sendiri pun rasa mcm nak tempeleng je…. se-das. dulu le.

no.hard.feelings.

skg dah berubah le kot; dia. harap2 nye le. sb in future; will work together. (org yg ber-kredibiliti berdisplin mcm tu; rugi le tak serap, kerja. | dia ni bkn mcm yg sorang lg tu.) kalau le dia tau lu 2 takat kena dgn gua je; buat kena gelak je….. dia punya ‘ayat teguran’ – 90% lagi Up! ‘setakat dia ni je? si ad tu?? dia level secubit je.’ – kata dia le: kat lu two.

peghujung ayat penutup: gelak sakan. (version dia: kah kah kah.) yg ni tujuannya memang 100% nak menyakitkan hati. (bayangkan; lu org kena dgn dia… puuuhhh(!)

– (based on true story. ada sesiapa nak verify, dipersilakan. help yourself.)

Environmental

seasoning-burn

Semasa menjalani Outdoors activity (tugasan), beberapa perkara sempat diberi perhatian (take note).

  • harga kerang kini mencecah RM18 sekilo di market besar (superkinta). Berpandukan list pembelian lepas, itu suatu kenaikan $ luarbiasa. Tiada tawar-menawar. Penjual rata2 not in the mood.
  • Persekitaran & Jalanan; agak kosong. (Streets are of bit empty.) Ramai memilih untuk indoors.
  • Tidak diketahui apakah warna oren-kekuningan dalam gambar tersebut. (Juga; stripe merah di tengah2 tu.) Tidak mustahil macam2 ‘benda’ boleh muncul di kala cuaca meningkat ke kadar: Extreme, hot. Oleh itu, tiada apa nak dihairankan kalau di waktu malam, ter-snap-shot pic ‘benda’ lain pula…

Peruntukkan masa diberi untuk bersikap tenang, relax & steady. Berhati2, lebih teliti (serta matang) dalam pengendalian urusan; kali ini (berbisnes). Kisah lalu menyaksikan anger (amarah) dan tergesa-gesa tahap Extreme – diakhirnya membawa kepada padah dari Puncak, ke ‘The Fallen!’

Phase 1. Web_Site

phase-1

Untuk tidak membuatkan keadaan menjadi keliru, method (kaedah) Step by Step terpaksa digunakan. Memastikan urusan WebSite (domain) yg dimiliki, selesai terlebih dahulu. Skop:

  • Transfer. (kepada host yg peka dengan urusan Security serta kehendak web masakini.)
  • New Site. (E-Commerce, tight security bagi memastikan segala urusan: selamat terutama Kewangan.)
  • Old Site. (apabila membuat pesanan, urusan pembayaran akan dialih / direct kepada New Site.)

Selesai fasa 1 ini, baru fasa 2 akan dibentangkan.

Notes: fasa ini bertujuan untuk menghapus Confusion di setiap kali memikirkan: bagaimana serta apakah method sesuai untuk menangani site grade lama?

Kesimpulan: Old Site akan dibiar classic, sebagaimana asal. Segala pembaharuan dan modifikasi (sistem, ubahsuai, implementasi, kemaskini, dsb) akan di-Praktikal terhadap New Site. Ringkas: 1 Site (New) dengan integrasi (connect) semua site lama (Old).

(Dengan itu; old problem rendered useless. Diketepi. Masuk ke Written-Off category, termasuk problem FTP yg disebut.)

Product Delivery: Cabaran Pengurusan.

Ke arah Kemaskini Idaman.

Sebagai manusia biasa, saya tidak dapat lari dari meminta bantuan orang – membuat tugasan. Tidak pernah diri mengatakan mampu ‘buat semua’ – tak perlukan sesiapa.

Namun, bantuan demi bantuan diberi; tidak kekal lama….

Sama ada salah sendiri ataupun pihak yg membantu, bukan lagi persoalan utama… Sebab: kedua2 belah telah sedaya upaya memberikan yg mampu (melakukan) dan; target seperti yg diharap-harapkan (segalanya lancar, smooth berjangka panjang) – tetap gagal dicapai.

Pemberhentian terpaksa dilaksanakan. Dan sekali lagi situasi kekurangan ahli membantu; melanda.

Apa yg penting: not to give-up!

Sebab ini bukan lagi berkenaan diri sendiri, pihak membantu, para ahli atau kalangan sedara-mara, keluarga…. Bahkan; melibatkan masyarakat. Customer. Harapan Ramai.

Jadi, berat bezanya di sini…

Kalau makan gaji, boleh juga berhenti…. kalau untuk diri sendiri semata, apa salahnya ambik cuti…(?) Kalau bisnes jenis nak kena push push push UP! – jenis yg kena kuatkan usaha nak bagi tambah progress / customer, masih ada alasan untuk relax sementara, tak payah nak berkelam-kabut.

Ini….. baru je rasa macam tak ada apa nak buat (tak ada pesanan), tiba2 dah dapat komplen ‘selonggok’:

‘Mana barang saya?!’ atau lebih kurang sama, begini: ‘Bila nak hantar??!’

Saya betul, sungguh – hargai anda berurusan / buat pesanan. Tapi saya benar2 harap anda sekalian dapat berikan sedikit kerjasama memahami situasi saya di sini. Segala kekurangan akan saya usahakan supaya target menyediakan servis yg lebih pantas, terbaik utk anda – tercapai jua hendaknya. Apa saja urusan – jangan sangka bukan2 dan jangan risau. Setiap pesanan sah: akan tetap dihantar dan terima.

Maaf di atas kekurangan melanda, dan Terima Kasih.

Pic. Long time supplier: ms fionne.

Pakej Khas

Pakej Bersalah.

Apakah yg dinamakan dengan ‘Pakej Bersalah?’.

Jawapan: pakej yg apabila kita membeli; dapat lebih dari biasa.

Makna; harga sama, macam biasa (selalu). Tapi isi kandungnya lebih… hingga ada sesetengah kes sampai rasa teruja dibuatnya.

Kenapa jadi begitu?

Kerana: tuan punya pakej; rasa bersalah terhadap pembeli terbabit. Lalu dilebihkannya sebagai tanda meminta maaf.

Note: stock memang sudah selalu sangat, asyik habis. Positivnya; menandakan product bagus – sentiasa ada permintaan, sehingga out of stock sentiasa berlaku. Negativnya; siapa mahu pesanan dibeli dilanda masalah, bukan? – lewat, tergendala, tak sampai. Servis tak bagus. (Tp ada sesetengah peniaga pandai sehingga dapat tukarkan negativ ni, jadi positiv – sehingga ada pelanggan berharap agar pesanannya dilanda masalah / lewat.)

Walau bagaimana pun, usaha menjadikan stock cukup – sedang dijalankan. Para pelanggan tak perlu risau tentang stock tiada sebab pihak kami adalah Producer (pengeluar, penghasil). Yg timbul cuma lambat dan cepat sahaja. (Stock tiada bermakna: tak ada terus. Putus bekalan. Ini biasanya terjadi kepada pihak ke-tiga, iaitu pihak yg menjadi ejen atau salesman product tersebut.)

Harap maklum masalah stock habis ni berlaku sekali-sekala dan amat terasa apabila tiba musim cuti seperti Raya lepas. Beberapa pihak terbabit (supplier dan staff) – cuti. Dan cara penghasilan product di sini; sangat rumit kerana melibatkan bahan mentah, masak, sukatan, serta pelbagai tugasan sebelum ia dapat ready utk pasaran (pembelian).

Memang kalau boleh mahu pelanggan dapat pantas (cepat, segera sebaik saja dipesan). Tetapi urusan dibahagian ini tidak semudah didengar. Diharap kerjasama anda sekalian memahami situasi, kerana dalam pada itu; pihak saya sedang bertukus-lumus mahu atasi (selesaikan) hal product dan delivery ini – sebaik yg boleh, permanent. Pelbagai aspek kena di’tackle’.

Harus diketahui juga; setiap pesanan sah sentiasa dijamin – terima (ataupun diganti; utk kes2 melibatkan product rosak). Dan product pula sentiasa berkualiti bagus (terbaik) – sebab masalah menimpa adalah tentang cara pengurusannya, bukan tentang isi kualiti product. Jadi, tidak perlu risau berurusan kerana pusing ikut mana pun; anda tetap akan terima yg berkualiti bagus. Terima kasih.

(Ketika ini urusan penyediaan serta mencukupkan stock sedang berjalan. Dipersila pesan seperti biasa.)

Teknikal Menguruskan

Punca terjadi ‘MissManagement’.

Dalam beberapa minggu ni, saya mengambil masa memberi perhatian terhadap ‘keseluruhan cara pengurusan’. Melalui pemerhatian, saya dapati ada (atau muncul) beberapa perkara yg secara tak sengaja atau tak sedar – membawa kepada urusan jadi tersekat, tergendala, bermasalah dsb.

1. Pengendalian Email.

Dulu saya rasa; serah akaun email bertugas pada staff, bagi password, bagitau itu ini serba-sedikit… Dah. Tapi bila re-checking; ternyata ia tidak semudah itu!

Apa yg saya dapati; seseorang yg ditugaskan mengendali email (bisnes ini) – akan disulami ‘gumpalan’, ‘berterabur’, tak tersusun – sekiranya tidak diberi tunjuk ajar dan latihan sewajarnya. Email datang dari pelbagai sudut, dan apa jawapan nak diberi??… serta mana ‘Link’ kepada webpage aksesnya?? – merupakan antara perkara memeningkan kepada yg bertugas!

Ini kerana bisnes bukan terhadap 1 subjek sahaja (product), tetapi ada beberapa! Dan email juga; beberapa! (admin@firnena.com, firnenas@gmail.com, admin@rokokresdung.com, personel@ersante.com, dsb.) Kemudian ada pula email forwarding, subject reply to, auto respond on / off, dan sebagainya pula! Ditambah lagi dengan Google dulu ni asyik selalu upgrade upgrade upgrade… sampai jadi konfius! kat mana??… Dulu tekan reply, muncul depan2 kotak replynya, jelas dan kukuh. Senang. Sekarang, muncul kotak kecik – yg ada kala boleh terselindung tanpa disedari (bila kita tertekan subjek lain). Mudah hilang… Lepas tu; kecik sangat tulisannya… (macam tersorok pun ada.)

Itulah dia, gmail yg dulunya mudah saja bagi sesiapa, jadi keliru akibat melalui pelbagai proses upgrade. Mungkin perlu bagi mereka (google) sebab bisnes perlukan pelbagai kemudahan untuk memudahkan urusan dengan pelanggan. Dengan sebab itulah pelbagai upgrade perlu di-install. Namun… bagi saya; orang2 lama dulu pun berbisnes jugak…(online). Sistem sedekad dulu – ok je… Maju bisnes jadinya. Tak ada masalah pun demand upgrade. (google nak lawo kot…? upgradenya.)

Ditambah lagi dengan Google apps, serupa tak ada beza dengan gmail, tapi khas untuk berbisnes. Lebih profesional. Maka ada terjadi sesetengah kes: admin@firnena.com tak terima (mail pelanggan), tapi firnena@gmail.com terima!… Sama tapi tak terima. (saya diberitahu; kena adjust smtp portnya… apa benda tu??) Tapi dulu takde pun seteruk ini konfigurasi-nya.

(Anyway, terima kasih Google; sebab dengan adanya apps, email yg menggunakan @company sendiri – dapat view dengan system gmail. Jadi; tak payah pening sangat nak train staff memandangkan system gmail ni ramai juga yg dah biasa… Dan free: pada semua client yg install sebelum google apps dirasmi – berbayar. Mahal, bulanan / tahunan. Kira aku beruntung le… antara terawal dan ada 3-4 email apps camtu.)

Yahoo mail – pernah membuat setting (upgrade) bagi mengurangi spam. Lalu affect (terkena bidas) beberapa borang online yg menggunakan script code lama. … email pesanan dihantar tak sampai (tak masuk ke inbox). Hilang…!

Ketika itu, (sekitar awal 2014 kalau tak silap, tapi dlm tahun tu) adalah ‘Revolusi Yahoo’ men-upgrade sistemnya (keseluruhan). Mengakibatkan; terjejas beberapa scripting (code) berkaitan pembayaran. (…memang bahaya.) Sepertinya: Borang Order… (tanpa disedari kena marah dgn pelanggan, kata; “I want my money back. Sebab you guys tak send pesanan I! Dan dekat sebulan, tau??!”)

Yg berlanjutan merosakkan software Affiliate kegunaan ramai (malaysia) – kerana pembeli yg guna email yahoo; tak lepas! (Hilang.) Dalam email kita tak ada, dalam email dia pun sama takde. Tapi masing2 tidak menyedarinya… agen affiliate pula (penjual online yg kutip komisen); akan sangka buruk – kita ada ‘konspirasi payment’ – iaitu plan sengaja tak mau bayar dgn jujur. Sebab: baru tadi dia confirm dapat sorang; buyer… email yahoo. (and then how can u say none?!) Terasa benar dia; plan nipu tu gagal. Sebab jelas sangat nampak: beza penyata penerimaan income dalam 2-3 bulan (lepas yahoo upgrade) ni… Dijangka sales (komisen) naik, alih2 merundum pula jadinya… (how can this be true???)

But it’s true… paling teruk terjejasnya: income kita!

Kemudian kita ada ‘cloud’ mail. Lalu terjadinya smartphone yg ‘ringgg’ bunyi alert kemasukan email – dan dia (pengguna) bergantung harap pada ‘ringgg!’ ini sahaja untuk sedarkan diri – ada email masuk! Dia percaya sistem cara ni takkan mungkin ada masalah. Semua email – gerenti. Sebab: company smartphone & telecom turut sama terbabit tambah – membuatkan dia percaya(!) – dengan iklan promosi besar-besaran, meyakinkan. (semua orang tkde masalah pon!…) Lepas tu bila tergerak hati bukak laptop, login email; mendapati ada beberapa email penting tak terusik, tak dijawab – berbulan lamanya!

(Petang tadi ada kawan saya yg guna smartphone – tak tahu nak check caller punya number. Ditunjuk pada saya; saya pun tak tau kat mana. Belek punya belek, dia, saya… at last; catit / key in sendiri number dlm phone dia – kemudian save. / Biasa dulu pakai tulis kat tangan… carik kertas… pinjam pen dekat kedai.)

Ringkas kata: perkara menguruskan email ni; tidak lagi boleh dipandang ringan (gitu-gitu saja). Staff bertugas – perlu diberi latihan. Perlu berlatih. (Jadi mahir, biasakan diri dengan sistem.)

Re-checking ini boleh juga dikatakan revolusi dari pihak saya pula – bertujuan menjadi segala urusan (terutama dengan pelanggan) – sah diterima dibaca, serta diuruskan baik. Setakat ni, serasanya sistem bisnes semua dah ok. Repaired. (Sekira ada yg masih dilanda masalah; harap beritahu apa, di mana tak kena.)

Pangkalnya: satu… satu. Saya akan usahakan baik-pulih; slow and steady. (Sebab taktik buat semua itu ini, serentak – tak berkesan! Celaru jadi. Kalau siap pun; serkap-jarang… Lepas tu nak kena re-check lagi! Tak payah.)

~ (camne masih ramai kata: niaga online ni senang…(?) … Senang ker?… Cuba baca artikel ni betul2, faham. … dulu lagi banyak… senang.)

Pihak saya menghargai kesudian anda berurusan; maka disebab itulah proses kemaskini (re-checking) ini diusahakan. Terima kasih diatas kerjasama anda memahami. Diharap terus setia bersama.

Next: part 2 – jawab menjawab dan berurusan di facebook pula.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, June 16th, 2019



Cuaca hari ini
June 17, 2019, 4:51 am
 

Rain
25°C
real feel: 28°C
current pressure: 1010 mb
humidity: 88%
wind speed: 7 km/h WSW
wind gusts: 7 km/h
sunrise: 7:06 am
sunset: 7:23 pm
Forecast June 18, 2019
day
 

Partly sunny with thundershowers
30°C
 
salvation
s


☕ files | records
trademark


wrn
sponsored ads

adrs.Patriotic
kesetiaan

loyalty Dedicate to Farid.
Always in memory (arwah) T.U.D.M (Tentera Udara DiRaja Malaysia), Foreman (car & motorcycle, computer hardware), Sasterawan, & a Loving son.