Archive for the ‘Work Dept.’ Category

Ebook Ke’wangan edisi 3.6.9

On the wayTechnique’ Income bulanan tahap RM300, 600 & 9.

ebook yg memberi cara untuk terus bermula; praktikal (no-nonsense).
Kelebihan ebook ini adalah:

  • Sediakan ‘Tools’ (webkit) supaya tak perlu tinggalkan ebook (rujuk ke tempat lain).
  • Sediakan real business supaya anda terus ada cara menghasilkan…
  • Gambarajah clear + penerangan step by step yg sangat mudah difahami.
  • Anda fikir setelah melihat serba-sedikit paparan page dan gambarajah; anda dapat teka (dah…) style tekniknya? …Tidak. Percayalah: anda takkan tahu selagi tak baca.
  • Praktikal kewangan yg membuatkan anda benar2 boleh (dan tahu) berurusan bagi menghasilkan…
  • Dihasilkan oleh beberapa individu yg terlibat secara direct dlm pekerjaan bank.
  • Ikuti panduannya; yg purata sehari dua boleh siap; kemudian terima income steady: tiap-tiap bulan, goyang kaki (tak buat apa). Serius. (ini Technique’, bukan teknik. Itu lah sebabnya… Lain.)
  • Cara profesional yg diubahsuai khas(!) jadi mudah; membuatkan seseorang yg tiada pengalaman apa pun, boleh faham dan buat.
  • … dan beberapa lagi! (Tak banyak, yg penting sahaja.)

Pic. di atas adalah paparan sebahagian dari muka surat raw ebook tersebut. Masih dalam proses pembikinan; dan diharap bersabar akan ke-siapan-nya.

Info dept. Pengurusan, Product & Delivery.

Progress mengenai Planning R.

Yes, saya tahu. Memang agak lambat. Tetapi sekurang-kurangnya kita semua tau (+ pasti) arah tujuan kita: positif. Bermakna: sekalipun progress slow, fundamental bisnes lebih terjamin berbanding sebelumnya.

Kerana: kalau dulu banyak perkara yg terlepas pandang, sekarang banyak perkara diperbaiki, diteliti, dikesan dan ditangani lebih baik. Bak kata; terlalu banyak pengalaman (kerosakan lepas) berjaya diatasi, kemudian menjadikan pengajaran kepada masa depan (bisnes) yg lebih kukuh.

So, why worry?

Note: kepada semua terbabit, terima kasih diucapkan kerana masih setia bersama; bertugas. Seperti yg telahpun anda semua ketahui; I’m a man of my word. (Insyaallah.) Ahli, krew, partner yg tabah melalui perjalanan ketika detik susah dan senang ini, jangan susah hati… Relax… sabar.

Akan ada tugasan best menanti. Ini adalah detik directly berurusan dgn bos… lepas ni; semuanya mengenai pengambilan staff2 baru, ikut prosedur biasa (bekerja). Dan bos akan kembali hilang… tiada lagi pilih sesiapa utk pengambilan baru… Tiap2 terbabit ada position nya. Diharap dapat jaga sebaiknya, dan bersedia pikul tanggungjawab tugas sedaya termampu – demi kejayaan bersama.

Cuma kali ni nak buat betul2… elok. Dah malas nak kelam-kabut macam dulu dah. Dengan pernyataan ini, diharap semua bersabar.

dept. Product and Delivery.

Pengurusan di bahagian Store.

Wujudnya bahagian ini adalah untuk membuat ‘seperasi’ (seperate) – supaya cara kerja (mengendalikan tugas), jadi lebih cermat dan tersusun (better organized).

Apa yang bahagian ini kendalikan adalah:

  • Penghantaran pesanan (order). Antara Cepat atau Lambat.
  • Memastikan product sentiasa dalam berkeadaan elok.
  • Memastikan stock product berkeadaan stabil (sentiasa ada).
  • Hubungan dengan supplier berkenaan / terbabit, berjalan lancar.
  • Menangani complaint, pertanyaan serta urusan pelanggan selepas order.

Pesanan SAH sentiasa dipastikan hantar dan terima. Pelanggan sah juga; sentiasa diberi perhatian, dan segala complaint akan diambil kira dan dilaksana. Yang tinggal; sama ada lambat atau cepat sahaja ia diuruskan. Sengaja tidak peduli / tidak hantar – tidak wujud.

Perlu diketahui: membuat kerja di bahagian OnLine bukan tugasan semua orang boleh buat. Contoh: sistem email berkali-kali tukar (upgrade). Akibatnya; ada staff yg apabila tekan ‘send’ – merasakan emailnya sudah send kepada pelanggan terbabit. Tapi rupa-rupanya tidak sebab sebenarnya, ada sesedikit perkara perlu di’adjust’ sebelum send begitu saja. Kesilapan kecil sebegini membuatkan email tersebut tidak send, dan kekeliruan (resah, curiga, tak konfiden) di bahagian pelanggan terteka-teka mengenai reply.

Oleh itu, diharap memberi sedikit kerjasama memahami situasi. Kerana: pihak pengurusan sentiasa sedar mengenai kekurangan di bahagian ini, dan dalam usaha mahu mengatasinya. Pengambilan crew baru untuk isi kekosongan perlu dilakukan berhati-hati. Ini bagi mengelak insiden tidak diingini berulang laku (sepertimana di kisah lalu).

Perlu juga diketahui: product ketika ini, sudah berada di tahap berjaya – memastikan ia sentiasa berkeadaan terbaik. Bermakna, sekarang ini, pelanggan hanya dipastikan menerima product yang elok sahaja. Sebarang kekurangan juga dilayan sebaiknya. Ringkas kata; pihak kami akan cuba berusaha sebaik mungkin dalam memastikan para pelanggan berpuas hati. Cuma diharap beri masa ia dilaksanakan. Sekian, terima kasih.

Target:

  • i. crew office management. (pemastikan etika kemas pengendalian dokumen, kertas-kerja. etc.)
  • ii. crew urusan hard-working. (pemastikan kerja2 store dilaksana sebaik mungkin.)

Mahalnya Website.

Teknikal Security bersama adrs.

Pertama sekali, post ini bukan untuk mencari kesalahan sesiapa. Tetapi sebagai contoh / preview (for better days…) Tengah surf sana sini, terjumpa pasal ni.

Pic.1 memperlihatkan website (struktur) kemas dan teratur. Ia sepatutnya begitu di setiap page.

Pic.2 tetapi malangnya… tidak. Struktur pecah.

Sebab barangkali besar; owner website ini (yang agak popular juga, bagus) – tidak menyedari error yang berlaku di salah satu page utamanya. Kalau dia sedar sekalipun, tindakan segera agak sukar diambil kerana: nak kena tunggu pihak teknikal yang bertanggungjawab membikin website tersebut, respond dan repair.

Kalau nak cepat, kena upah pihak teknikal lain, dan sudah semestinya: kos (kena bayar). Ini bukan kesalahan owner website tu, tetapi dunia hari ini mana ada istilah free. Kalau ada pun, samar-samar… (boleh jadi juga pihak teknikal yg bertanggungjawab membikin website itu sendiri; akan kenakan charge repair! Siapa tau? Mungkin salah owner yg ‘tweak sana tweak sini, masuk pic itu pic ini’, penyebab struktur pecah tu..? So, bayar le kalau nak perbetul silap. …sendiri.)

So, bagaimana kalau dengan adrs.?

Anda akan dipastikan gejala macam ni tak menganggu hidup. Bisnes anda akan sentiasa cantik, kemas, tersusun. Kalau ada rosak, problem teknikal, tidak perlu apa-apa charge ekstra. Malahan, akan diberi idea (citarasa) untuk di OK-kan lagi. Pihak adrs inc. sentiasa mahu customer gembira dan berpuas hati dengan bisnes masing-masing. Sebab lagi gembira customer, lagi gembira kami dibuatnya – sebab itu petanda tugas / kerja sukses! Macam tu baru betui… (ori’)

Notes: ramai designer masih tak faham konsep website kategori bisnes. Website bisnes fokus utama adalah untuk bagi berkesan menghasilkan sales. Itu paling penting. Kalau fancy sana sini tapi tak ada makna, tidak perlu.

Ersante.com sebagai Work WebSite.

Ersante.com akan beroperasi sebagai website tugasan, dedikasi (serius) terhadap yg berikut:

i. firnena.com (Bidang Kesihatan & Kecantikan).

ii. rkr.com.my (Bidang Rawatan Tradisional).

iii. adrs.com.my (Bidang Kewangan / Bisnes).

Website ersante.com ini akan bertindak sebagai ‘platform support’ – dalam menjelaskan perkara-perkara berkaitan bidang tersebut dengan cara lebih selesa (bebas). Social Network / Website seperti facebook, twitter, instagaram, kadang-kala mempunyai garis panduan serta berisiko terbabit dengan campurtangan daripada pihak tak berkenaan. Menjadikan penerangan yang ingin disampaikan: gagal mencapai matlamat (bagi pembaca faham).

Cukup setakat itu mengenai orang lain. Mari fokus kepada apa yang ada di sini: sepenuhnya, serius. Kerana 3 inc. (bidang) disenaraikan atas, sudah terbukti (selama bertahun); begitu dedikasi kendalikan urusniaga / urusan (terhadap customer). Sentiasa berkeadaan mahu memberikan terbaik. Yes.

Oleh itu: Selamat Datang. (Welcome!)

Notes: ersante.com turut sama berperanan sebagai platform (memberi laluan) kepada versi english yang ada. (Salah satunya firnena’s english.) Mission: pasaran international (antarabangsa). Memperluaskan skop.

dept. Product & Delivery Maintenance

Usaha / Dedikasi Sepenuh Hati menguruskan,

kali ini; muktamad. Sememangnya dept. menguruskan bahagian ni, tugasan yg bukan saja memerlukan daya ketahanan / kekuatan fizikal, malahan kebolehan berfikir + bersedia melengkapkan diri dengan pelbagai technology (bersesuaian dgn peredaran semasa) seperti facebook, twitter, email, youtube, smartphone dan sebagainya: Perlu. Mesti.

Fahami Perbezaan Visitor fb’s – part #1

Ujikaji mengenai konsep sesuai utk peyampaian.

Firnena facebook:

i. tumpu terhadap apa yg disampaikan,
ii. mempunyai ‘interest’ terhadap pic. (gambar) paparan,
iii. Like, recommend berdasar info (berbanding pic.),
iv. Like, recommend agak ‘mahal sedikit’ berbanding kebiasaan,
v. Kategori dewasa ketara jumlahnya (berbanding remaja),
vi. walaupun suka, ada kala tidak tekan Like / share. Personal keep.
vii. Bekerja, berkerjaya di kehidupan seharian, student,
viii. agak up-to-date, moden. Sifat ‘kebandaran’,

Berpandukan senarai ciri keperibadian ini, diharap dapat jadikan rujukan menguruskan hal-ehwal ‘para firnena’ dengan lebih efektif. (posting ni khas buat staff bertugas. sebab diri sendiri, saya – sebenarnya tak pernah pandai dengan fb tuh… tu pasal gagal(!) … menraih Like. selalunye le.)

Di sebalik kerjaya ‘Bidang Komputer’

Personal Notes, work reference.

“Di sebalik nama itu, tertera unsur makna sedemikian: Suatu Bidang di antara paling ditakuti ramai.

Pernahkah kamu dengar Malaysia dilabel ‘warning’ – sebagai sebuah negara yg dikenali internetnya penuh dengan scam (penipuan, skim, spam)? Di kenali kerana internetnya reputasi buruk.

Kalau ya, ketahuilah sebab utamanya kenapa ‘Malaysia seakan-akan sebaris dengan negara2 penuh penipuan seperti Afrika dan India.’ (orang india malaysia jangan marah – ini mengenai negara India di sana tu – yg terlebih dahulu popular dan rancak dalam bidang multimedia – tersebar suatu ketika dahulu memberitahu. Tidak ada kena mengena dengan bangsa india di sini, malaysia.)

Kerana mereka yg pakar dalam arena tipu-menipu (scam) di internet, sudah ‘terhidu’ akan betapa ‘ketidak-tahuannya’ para malaysia dalam menangani urusan di internet, mahupun benar-benar tahu logik di sebalik paparan dilihat di skrin. (tak tahu offer itu, offer ini, product itu ini – berunsur logik, benar atau palsu semata…)

Bukan salah anda tidak mengetahui. Kerana para-scam hari ini lebih bagus tekniknya dalam mengaburi pandangan, terutama terhadap mereka yg begitu tak tahu ape ke bende mengenai internet. (saya sendiri pun pernah terkena scam dulu…! Jangan tak tau…)

Jadi, projek adrs sedikit-sebanyak mahu menyediakan servis bertaraf tinggi di bidang berurusan – di internet (onLine) dan juga offLine (nyata). Agak sukar untuk saya beritahu secara detail mengenai segalanya, tetapi ringkasan senang faham:

Projek ini bertujuan memberi peluang kepada anda menikmati ‘kehidupan selamat’ di internet, di kala berurusan. Melalui adrs, anda akan diserapkan dengan technique pancaindera cekap bagi sedaya-mungkin: dapat membezakan – mana satu tipu, mana satu benar. Sememangnya untuk membezakan scam internet amat susah – sekalipun seseorang itu pakar, dia masih tidak terlepas sepenuhnya dari ‘terpedaya sekali lagi’ (…dan lagi.)

Oleh itu, sokongan anda walaupun sekadar fb Like, amat bererti bagi menjadikan projek ini suatu realiti untuk dimiliki, serta dinikmati semua, kelak… (sebab sekarang belum siap. Masih…)

Di adrs, anda boleh pasti bahawasa – berurusan di sini selamat. Salah satu bukti ialah – kenapa projek adrs begitu lama tak siap-siap(!) Ini kerana pengurusan tidak mahu tergesa-gesa menyediakan sesuatu yg berunsur ‘atas angin’ (antara pasti atau tidak). Kami mahu serahkan sesuatu yg berkualiti. Sesuatu yg benar-benar dapat membuatkan anda merasa lega, tersenyum puas apabila mengetahui (membeli…)

Di sudahi dengan ucapan terima kasih kepada semua yg meluangkan masa membaca, serta tidak keberatan memberi sokongan. Terima kasih!

www.adrs.com.my

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, May 21st, 2019



Cuaca hari ini
May 22, 2019, 2:48 am
 

Mostly cloudy
27°C
real feel: 34°C
current pressure: 1010 mb
humidity: 88%
wind speed: 0 km/h N
wind gusts: 0 km/h
sunrise: 7:02 am
sunset: 7:18 pm
Forecast May 23, 2019
day
 

Thunderstorms
32°C
 
salvation
s


☕ files | records
trademark


wrn
sponsored ads

adrs.Patriotic
kesetiaan

loyalty Dedicate to Farid.
Always in memory (arwah) T.U.D.M (Tentera Udara DiRaja Malaysia), Foreman (car & motorcycle, computer hardware), Sasterawan, & a Loving son.