entertainment_Realm
good boy
Creature of Havoc → info
entertainment_Realm
grim
A song that carries deep message. (Lyrical info)

— Regarding the Trauma post, adrs fb —

It started with tune-in for work, following the spontaneous met with long time Crew (refer p&d fb), also a friend. Bringing up strategies that does not included in the planned list. Excitement felt due to past experience, where he play a major role (as Contributor) in keeping P&D section work’in handy plus stabilized.

Minutes later, (arrived home); a distracted from work is all that left… for tonight. (Case: Fireman. If I’m not up to the call; who else; for the family, grieving? And this respond came after several issue; kept silence.)

Notes: however, this is not a complaint. Rather a counter-measurement; for humanity. (probably some mumbling too, due to sudden take-over; from work thinking – to case responsive. Still; work can continue later.)
ar_doll
Facts & Persona’ | The Doll.
news

— Intended Msg —

lu tau la; lawak arab brutal brutal. gua tulis statement susulan, contoh mcm 90+ 80+ di fb tu, sebab tak mau sesiapa tak berkenaan: te’rasa’. (nanti org ingat gua ni macam leceh pulak nak jaga mak bapak). Sedangkan dlm kepala gua solid melekat tak lain tak bukan; si-2 tu sahaja.

— for Sensitivity Purpose —

Notes: adik sedara gua yg kerja Jabatan Kimia tu paling dahsyat ‘lawak’nya. (gua sendiri pun rasa mcm nak tempeleng je…. se-das. dulu le.

no.hard.feelings.

skg dah berubah le kot; dia. harap2 nye le. sb in future; will work together. (org yg ber-kredibiliti berdisplin mcm tu; rugi le tak serap, kerja. | dia ni bkn mcm yg sorang lg tu.) kalau le dia tau lu 2 takat kena dgn gua je; buat kena gelak je….. dia punya ‘ayat teguran’ – 90% lagi Up! ‘setakat dia ni je? si ad tu?? dia level secubit je.’ – kata dia le: kat lu two.

peghujung ayat penutup: gelak sakan. (version dia: kah kah kah.) yg ni tujuannya memang 100% nak menyakitkan hati. (bayangkan; lu org kena dgn dia… puuuhhh(!)

– (based on true story. ada sesiapa nak verify, dipersilakan. help yourself.)

my maria
seasoning-burn

Semasa menjalani Outdoors activity (tugasan), beberapa perkara sempat diberi perhatian (take note).

  • harga kerang kini mencecah RM18 sekilo di market besar (superkinta). Berpandukan list pembelian lepas, itu suatu kenaikan $ luarbiasa. Tiada tawar-menawar. Penjual rata2 not in the mood.
  • Persekitaran & Jalanan; agak kosong. (Streets are of bit empty.) Ramai memilih untuk indoors.
  • Tidak diketahui apakah warna oren-kekuningan dalam gambar tersebut. (Juga; stripe merah di tengah2 tu.) Tidak mustahil macam2 ‘benda’ boleh muncul di kala cuaca meningkat ke kadar: Extreme, hot. Oleh itu, tiada apa nak dihairankan kalau di waktu malam, ter-snap-shot pic ‘benda’ lain pula…

Peruntukkan masa diberi untuk bersikap tenang, relax & steady. Berhati2, lebih teliti (serta matang) dalam pengendalian urusan; kali ini (berbisnes). Kisah lalu menyaksikan anger (amarah) dan tergesa-gesa tahap Extreme – diakhirnya membawa kepada padah dari Puncak, ke ‘The Fallen!’

…version 2nd
pmy-redah-full-version
Full pic. coverage.
self

After all… how it is Not to become; Someone who I truly am(?)

iconic-pic

“am I dead yet?”

Assistant Online: ‘Nooo.’

— A Direct Hit. (bulls-eye!)

(okay, I admit; that broken english conversation: You Nail Me! Damn shame; I speak like a mad horse! … in panic try to find way to cut the crap – end conversation. … Why didn’t you hung up? … oh I see; you’re enjoying that, huh?)

phase-1

Untuk tidak membuatkan keadaan menjadi keliru, method (kaedah) Step by Step terpaksa digunakan. Memastikan urusan WebSite (domain) yg dimiliki, selesai terlebih dahulu. Skop:

  • Transfer. (kepada host yg peka dengan urusan Security serta kehendak web masakini.)
  • New Site. (E-Commerce, tight security bagi memastikan segala urusan: selamat terutama Kewangan.)
  • Old Site. (apabila membuat pesanan, urusan pembayaran akan dialih / direct kepada New Site.)

Selesai fasa 1 ini, baru fasa 2 akan dibentangkan.

Notes: fasa ini bertujuan untuk menghapus Confusion di setiap kali memikirkan: bagaimana serta apakah method sesuai untuk menangani site grade lama?

Kesimpulan: Old Site akan dibiar classic, sebagaimana asal. Segala pembaharuan dan modifikasi (sistem, ubahsuai, implementasi, kemaskini, dsb) akan di-Praktikal terhadap New Site. Ringkas: 1 Site (New) dengan integrasi (connect) semua site lama (Old).

(Dengan itu; old problem rendered useless. Diketepi. Masuk ke Written-Off category, termasuk problem FTP yg disebut.)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, July 20th, 2019



Cuaca hari ini
July 20, 2019, 9:07 am
 

Mostly cloudy
28°C
real feel: 32°C
current pressure: 1010 mb
humidity: 78%
wind speed: 11 km/h SE
wind gusts: 11 km/h
sunrise: 7:12 am
sunset: 7:28 pm
Forecast July 21, 2019
day
 

Showers
32°C
 
salvation
s


☕ files | records
trademark


wrn
sponsored ads

adrs.Patriotic
kesetiaan

loyalty Dedicate to Farid.
Always in memory (arwah) T.U.D.M (Tentera Udara DiRaja Malaysia), Foreman (car & motorcycle, computer hardware), Sasterawan, & a Loving son.